Többet kell fizetnie, ha sztrádára hajt Szerbiában

2019. 06. 25., 15:45

Tizenkét százalékkal növekszik a szerbiai autópályák díja – erősítette meg Zorana Mihajlović építésügyi miniszter.

Belgrádtól Szabadkáig az eddigi 560 dinár helyett 630 dinárt kell fizetni, Belgrádtól Nišig pedig a 370 dinár helyett 400 dináros díjszabás lép érvénybe - írja a Magyar Szó.

Az építésügyi miniszter azt is bejelentette, hogy a Morava menti szakasznak, a 10-es közúti folyosó legfontosabb autópályájának munkálatai a nyáron kezdődnek el. Ez a szakasz rendkívül fontos az állam számára, mert összeköti a 10-es és a 11-es közúti folyosót, vagyis Szerbia központi részeit, ahol több mint félmillió ember él és 20 ezer vállalat üzemel.

„A német Bechtel vállalat a legsikeresebbek egyike a nemzetközi színtéren. Fontos, hogy a legjobbakkal dolgozzunk, mert új technológiára, tudásra és tapasztalatokra tehetünk szert. Becslések szerint a Preljina–Pojat autópályának két és fél év alatt kellene megépülnie. A munkálatok értéke 800 millió euró” – mondta Zorana Mihajlović.

Szerbiában tavaly 300 kilométer hosszan építettek ki új autópályát, idén pedig három új építési projekt veszi kezdetét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 17:13:00
Borúsabban látják a nyugdíjaskori helyzetüket a magyarok – derül ki a K&H negyedévente rendszeresen megjelenő biztos jövő reprezentatív felméréséből, amely az idei második negyedévben többek között azt vizsgálta, hogy milyen nyugdíjkorhatárra számítanak a jövő nyugdíjasai.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS