Többet kell fizetnie, ha sztrádára hajt Szerbiában

2019. 06. 25., 15:45

Tizenkét százalékkal növekszik a szerbiai autópályák díja – erősítette meg Zorana Mihajlović építésügyi miniszter.

Belgrádtól Szabadkáig az eddigi 560 dinár helyett 630 dinárt kell fizetni, Belgrádtól Nišig pedig a 370 dinár helyett 400 dináros díjszabás lép érvénybe - írja a Magyar Szó.

Az építésügyi miniszter azt is bejelentette, hogy a Morava menti szakasznak, a 10-es közúti folyosó legfontosabb autópályájának munkálatai a nyáron kezdődnek el. Ez a szakasz rendkívül fontos az állam számára, mert összeköti a 10-es és a 11-es közúti folyosót, vagyis Szerbia központi részeit, ahol több mint félmillió ember él és 20 ezer vállalat üzemel.

„A német Bechtel vállalat a legsikeresebbek egyike a nemzetközi színtéren. Fontos, hogy a legjobbakkal dolgozzunk, mert új technológiára, tudásra és tapasztalatokra tehetünk szert. Becslések szerint a Preljina–Pojat autópályának két és fél év alatt kellene megépülnie. A munkálatok értéke 800 millió euró” – mondta Zorana Mihajlović.

Szerbiában tavaly 300 kilométer hosszan építettek ki új autópályát, idén pedig három új építési projekt veszi kezdetét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS