Sokan panaszkodnak a drágulás miatt Szerbiában

2020. 04. 21., 13:45

Több mint 3000 bejelentés érkezett a megnövekedett árak miatt a szerbiai fogyasztóvédőkhöz.

A koronavírus-járvány kitörését követő két hétben a panaszok 70 százaléka az alapvető élelmiszerek, az orvosi felszerelések és a gyógyszerek drágulása miatt érkezett Szerbiában – írja a Magyar Szó.

Az utóbbi hetekben az árak stabilizálódtak, ám sok bejelentés érkezett a rendkívüli állapot egészségvédelmi intézkedéseinek megszegéséről. Az emberek főként arra panaszkodtak, hogy egyes boltokban nagy a tömeg, az eladók pedig nem viselnek védőfelszerelést.

A legtöbb bejelentés a kereskedelmi felügyelősséghez futott be, ide érkezett a lakossági észrevételek 33 százaléka. A munkaügyi felügyelősség a bejelentések 22 százalékát vette nyilvántartásba, az adóhivatali ellenőrök a lakossági panaszok 9, a szanitáris felügyelők pedig a bejelentések 6 százalékát gyűjtötték be.

Az információkat továbbítják a szerb kormány illetékes szerveihez, amelyek módosítják a jelenlegi helyzetre vonatkozó rendeleteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS