Rástartoltak a 350 millió eurós programra Romániában

2020. 10. 26., 12:15

Tíz perc alatt 7 ezer vállalkozás jelentkezett az európai uniós alapokból finanszírozott vissza nem térítendő forgótőke-támogatásra a rajtot követően.

Kis- és közepes vállalkozások, valamint egyes civil szervezetek 2000 és 150 000 euró közötti támogatásra pályázhatnak a kormány legújabb kiírása alapján – írja a Krónika.

A program része a koronavírus-világjárvány által érintetteket megsegítő intézkedéscsomagnak, amelyet 2020. július 31-én a 130-as számú sürgősségi kormányrendelettel fogadott el az Orban-kabinet.

Azok a kkv-k, amelyeknek az üzleti forgalma 2019-ben 5000 és 13 500 euró között alakult, 2000 euróra pályázhatnak, 13 501 és 1 000 000 eurós üzleti forgalom között pedig a támogatás összege a forgalom 15 százaléka lehet, ám nem haladhatja meg a 150 000 eurót.

A program költségvetése 350 millió euró. A regisztrációhoz szükséges online október 28-án 20 óráig marad aktív.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS