Olyan Budapestet szeretnének, ahol jó élni és jó vállalkozni

2019. 07. 28., 09:00

A polgármesterek és a főváros vezetése is elkötelezett a gazdaságfejlesztés innovatív eszközei iránt – derült ki a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által szervezett tusványosi kerekasztal-beszélgetéseken.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke kijelentette: Budapest sikereit a számok igazolják, csak nem beszélünk róluk eleget. A 10 000 új fát Budapestre program páratlan mértékben zöldíti a fővárost; sehol máshol nincsen a női és fiatal vállalkozókat célzó mikrohitel-program; és az is ritkaságszámba megy, hogy egy metropolisz a városdiplomáciai kapcsolatrendszerét kihasználva támogatja a startup vállalkozásokat.

Elmondhatjuk, hogy a hozzánk érkezőknek minden kerületből tudunk valamilyen innovatív érdekességet vagy sikertörténetet mutatni, és a gazdaságfejlesztés iránt elkötelezett kerületi és fővárosi vezetés a garancia arra, hogy ez a lendület fenn is maradjon.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szavai szerint az önkormányzat olyan Budapestet szeretne teremteni, ahol jó élni és vállalkozni, és ebben a munkában számítanak partnereik – a kerületek, a BVK és a BKIK – együttműködésére is.

Bajkai István, a VII. kerület országgyűlési képviselője elmondta: a bulinegyed több szempontból teher az önkormányzat számára, ugyanakkor rengeteg embernek ad munkát, valamint a város és az ország imázsának építéséhez is hozzájárul.

Egry Attila, a VIII. kerület alpolgármestere arról számolt be, hogy Józsefvárosban a kezdő vállalkozásokat és a kutatás-fejlesztést is kiemelten támogatják, emellett a kormány támogatásával téli-nyári strandfürdő kialakítását tervezik.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere olyan Kertvárosról számolt be, ahol a helyi vállalkozók tudják, hogy bármilyen ügyben közvetlenül fordulhatnak az önkormányzathoz. Ígéretet tett rá, hogy a ciklus végére már minden vállalkozói ügyet elektronikus úton lehet intézni az önkormányzatnál.

Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere kifejtette: a repülőtér hatalmas szívóhatást fejt ki, amellyel együtt élni óriási feladatot jelent az önkormányzat számára. A helyi vállalkozókat egyablakos ügyintézéssel, képzési programokkal, és helyi beszerzésekkel is támogatják.

Borbély Lénárt, XXI. kerületi polgármester arról számolt be, hogy a vállalkozásokat sávos adórendszerrel is támogatják, ugyanakkor új beruházások már csak településfejlesztési együttműködés keretében jöhetnek létre.

Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere fő feladatának azt tekinti, hogy élettel töltsék meg a kerületet. Ennek érdekében pozícionálták Budafok-Tétényt a város borvidékeként, és már közel 100 helyi céggel kötöttek stratégiai partnerséget.

Joerg Bauer, a Tungsram vezérigazgatója külföldön szerzett tapasztalata szerint jól érzékelhető a nagyvárosok és a régiók szintjén is a verseny. Álláspontja szerint a globális kihívókkal Magyarországon egyedül Budapest veheti fel a versenyt, nem csak méreténél fogva, hanem erős innovációs hagyománya és az élhetősége miatt is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS