Olyan Budapestet szeretnének, ahol jó élni és jó vállalkozni

2019. 07. 28., 09:00

A polgármesterek és a főváros vezetése is elkötelezett a gazdaságfejlesztés innovatív eszközei iránt – derült ki a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által szervezett tusványosi kerekasztal-beszélgetéseken.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke kijelentette: Budapest sikereit a számok igazolják, csak nem beszélünk róluk eleget. A 10 000 új fát Budapestre program páratlan mértékben zöldíti a fővárost; sehol máshol nincsen a női és fiatal vállalkozókat célzó mikrohitel-program; és az is ritkaságszámba megy, hogy egy metropolisz a városdiplomáciai kapcsolatrendszerét kihasználva támogatja a startup vállalkozásokat.

Elmondhatjuk, hogy a hozzánk érkezőknek minden kerületből tudunk valamilyen innovatív érdekességet vagy sikertörténetet mutatni, és a gazdaságfejlesztés iránt elkötelezett kerületi és fővárosi vezetés a garancia arra, hogy ez a lendület fenn is maradjon.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szavai szerint az önkormányzat olyan Budapestet szeretne teremteni, ahol jó élni és vállalkozni, és ebben a munkában számítanak partnereik – a kerületek, a BVK és a BKIK – együttműködésére is.

Bajkai István, a VII. kerület országgyűlési képviselője elmondta: a bulinegyed több szempontból teher az önkormányzat számára, ugyanakkor rengeteg embernek ad munkát, valamint a város és az ország imázsának építéséhez is hozzájárul.

Egry Attila, a VIII. kerület alpolgármestere arról számolt be, hogy Józsefvárosban a kezdő vállalkozásokat és a kutatás-fejlesztést is kiemelten támogatják, emellett a kormány támogatásával téli-nyári strandfürdő kialakítását tervezik.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere olyan Kertvárosról számolt be, ahol a helyi vállalkozók tudják, hogy bármilyen ügyben közvetlenül fordulhatnak az önkormányzathoz. Ígéretet tett rá, hogy a ciklus végére már minden vállalkozói ügyet elektronikus úton lehet intézni az önkormányzatnál.

Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere kifejtette: a repülőtér hatalmas szívóhatást fejt ki, amellyel együtt élni óriási feladatot jelent az önkormányzat számára. A helyi vállalkozókat egyablakos ügyintézéssel, képzési programokkal, és helyi beszerzésekkel is támogatják.

Borbély Lénárt, XXI. kerületi polgármester arról számolt be, hogy a vállalkozásokat sávos adórendszerrel is támogatják, ugyanakkor új beruházások már csak településfejlesztési együttműködés keretében jöhetnek létre.

Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere fő feladatának azt tekinti, hogy élettel töltsék meg a kerületet. Ennek érdekében pozícionálták Budafok-Tétényt a város borvidékeként, és már közel 100 helyi céggel kötöttek stratégiai partnerséget.

Joerg Bauer, a Tungsram vezérigazgatója külföldön szerzett tapasztalata szerint jól érzékelhető a nagyvárosok és a régiók szintjén is a verseny. Álláspontja szerint a globális kihívókkal Magyarországon egyedül Budapest veheti fel a versenyt, nem csak méreténél fogva, hanem erős innovációs hagyománya és az élhetősége miatt is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS