Olyan Budapestet szeretnének, ahol jó élni és jó vállalkozni

2019. 07. 28., 09:00

A polgármesterek és a főváros vezetése is elkötelezett a gazdaságfejlesztés innovatív eszközei iránt – derült ki a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által szervezett tusványosi kerekasztal-beszélgetéseken.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke kijelentette: Budapest sikereit a számok igazolják, csak nem beszélünk róluk eleget. A 10 000 új fát Budapestre program páratlan mértékben zöldíti a fővárost; sehol máshol nincsen a női és fiatal vállalkozókat célzó mikrohitel-program; és az is ritkaságszámba megy, hogy egy metropolisz a városdiplomáciai kapcsolatrendszerét kihasználva támogatja a startup vállalkozásokat.

Elmondhatjuk, hogy a hozzánk érkezőknek minden kerületből tudunk valamilyen innovatív érdekességet vagy sikertörténetet mutatni, és a gazdaságfejlesztés iránt elkötelezett kerületi és fővárosi vezetés a garancia arra, hogy ez a lendület fenn is maradjon.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szavai szerint az önkormányzat olyan Budapestet szeretne teremteni, ahol jó élni és vállalkozni, és ebben a munkában számítanak partnereik – a kerületek, a BVK és a BKIK – együttműködésére is.

Bajkai István, a VII. kerület országgyűlési képviselője elmondta: a bulinegyed több szempontból teher az önkormányzat számára, ugyanakkor rengeteg embernek ad munkát, valamint a város és az ország imázsának építéséhez is hozzájárul.

Egry Attila, a VIII. kerület alpolgármestere arról számolt be, hogy Józsefvárosban a kezdő vállalkozásokat és a kutatás-fejlesztést is kiemelten támogatják, emellett a kormány támogatásával téli-nyári strandfürdő kialakítását tervezik.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere olyan Kertvárosról számolt be, ahol a helyi vállalkozók tudják, hogy bármilyen ügyben közvetlenül fordulhatnak az önkormányzathoz. Ígéretet tett rá, hogy a ciklus végére már minden vállalkozói ügyet elektronikus úton lehet intézni az önkormányzatnál.

Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere kifejtette: a repülőtér hatalmas szívóhatást fejt ki, amellyel együtt élni óriási feladatot jelent az önkormányzat számára. A helyi vállalkozókat egyablakos ügyintézéssel, képzési programokkal, és helyi beszerzésekkel is támogatják.

Borbély Lénárt, XXI. kerületi polgármester arról számolt be, hogy a vállalkozásokat sávos adórendszerrel is támogatják, ugyanakkor új beruházások már csak településfejlesztési együttműködés keretében jöhetnek létre.

Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere fő feladatának azt tekinti, hogy élettel töltsék meg a kerületet. Ennek érdekében pozícionálták Budafok-Tétényt a város borvidékeként, és már közel 100 helyi céggel kötöttek stratégiai partnerséget.

Joerg Bauer, a Tungsram vezérigazgatója külföldön szerzett tapasztalata szerint jól érzékelhető a nagyvárosok és a régiók szintjén is a verseny. Álláspontja szerint a globális kihívókkal Magyarországon egyedül Budapest veheti fel a versenyt, nem csak méreténél fogva, hanem erős innovációs hagyománya és az élhetősége miatt is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 10:11:18
Novembertől teljesen megújul az épületek energiahatékonyságát értékelő rendszer és új energetikai tanúsítványok jönnek. Továbbra is kötelező marad az energetikai tanúsítvány beszerzése az ingatlanok eladásához és bérbeadásához, de annak számát és átvételét már nem kell szerepeltetni a szerződésekben – derül ki az Ingatlannet.hu összefoglalójából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS