Meddig lehet halogatni az adóbevallást Szlovákiában?

2020. 08. 30., 09:00

A szlovák pénzügyminiszter szerint legkésőbb október végéig mindenkinek be kellene nyújtania a bevallását, az adóbefizetés végső határidejéről azonban még nem döntöttek.

„A jövedelemadó-bevallást legkésőbb október 31-éig kell benyújtani” – jelentette be Eduard Heger szlovák pénzügyminiszter. A tárcavezető szerint a járvány miatt áprilisban elfogadott szabályok szerint a bevallás végső határidejét a járvánnyal kapcsolatban meghirdetett rendkívüli helyzet végéhez kötötték – írja az Új Szó.

„Az adóbevallást nem halogathatjuk a végtelenségig, az ezzel kapcsolatos adatok ugyanis rendkívül fontosak a gazdasági helyzet felméréséhez” – tette hozzá a miniszter. A tárcavezető ezért azt javasolja, hogy a járvánnyal kapcsolatban megalkotott lex korona jogszabály módosításában a rendkívüli helyzettel kapcsolatos szabályok szeptember 30-ától már ne vonatkozzanak az adóbevallásra.

Tavaly csaknem 1,2 millió jövedelemadó-bevallás érkezett az adóhivatalhoz. Annak ellenére, hogy az állam idén a koronavírus-járvány miatt lehetővé tette az adóbevallás elhalasztását, az adózók 89 százaléka már letudta a bevallását.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés miatt az idei év első hét hónapjában több mint 11 százalékkal, csaknem 782 millió euróval kevesebb adót fizettek be Szlovákiában a múlt év azonos időszakához képest.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-25 08:41:00
2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS