Magyarországi répát is megsemmisítettek a romániai akcióban

2019. 04. 16., 11:00

Az évek óta tevékenykedő zöldség-gyümölcs maffiát próbálják visszaszorítani a román hatóságok a napokban indult ellenőrzésekkel.

Valóságos hadjáratot indítottak a romániai hatóságok az elmúlt napokban az országba gyümölcsöt és zöldséget importáló cégek ellen, a raktárakat, illetve a hiper- és szupermarketeket is szigorúan górcső alá veszik – írja a Krónika.

Ki akarják szűrni az egészségre ártalmas árut, és fel akarják számolni a piacra jellemző, maffiatípusú hálózatokat. A Démétér (Földanya), a görög mitológiában a földművelés és a termékenység istennője nevét viselő ellenőrzéssorozatban az adóellenőrök lepecsételik az Európai Unión belülről, valamint kívülről érkező zöldség- és gyümölcsszállítmányokat.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság szakemberei tüzetesen átvizsgálják a rakományokat. A hétvégi tájékoztatás szerint 430 jármű és 3 raktár átvizsgálása után 31 bírságot róttak ki, összesen 602 200 lej értékben, és több mint 80 tonna zöldséget és gyümölcsöt semmisítettek meg.

23 tonna lengyel hagyma, 10 tonna magyarországi és szerbiai sárgarépa, 23 tonna lengyel alma, 200 kilogramm kínai fokhagyma, 6,45 tonna lengyel burgonya, 1,82 tonna lengyel gomba, 6,78 tonna spanyol paradicsom, 2,2 tonna spanyol padlizsán, 7,8 tonna spanyol paprika szerepel a hivatalos mérlegben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS