Magyarországi répát is megsemmisítettek a romániai akcióban

2019. 04. 16., 11:00

Az évek óta tevékenykedő zöldség-gyümölcs maffiát próbálják visszaszorítani a román hatóságok a napokban indult ellenőrzésekkel.

Valóságos hadjáratot indítottak a romániai hatóságok az elmúlt napokban az országba gyümölcsöt és zöldséget importáló cégek ellen, a raktárakat, illetve a hiper- és szupermarketeket is szigorúan górcső alá veszik – írja a Krónika.

Ki akarják szűrni az egészségre ártalmas árut, és fel akarják számolni a piacra jellemző, maffiatípusú hálózatokat. A Démétér (Földanya), a görög mitológiában a földművelés és a termékenység istennője nevét viselő ellenőrzéssorozatban az adóellenőrök lepecsételik az Európai Unión belülről, valamint kívülről érkező zöldség- és gyümölcsszállítmányokat.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság szakemberei tüzetesen átvizsgálják a rakományokat. A hétvégi tájékoztatás szerint 430 jármű és 3 raktár átvizsgálása után 31 bírságot róttak ki, összesen 602 200 lej értékben, és több mint 80 tonna zöldséget és gyümölcsöt semmisítettek meg.

23 tonna lengyel hagyma, 10 tonna magyarországi és szerbiai sárgarépa, 23 tonna lengyel alma, 200 kilogramm kínai fokhagyma, 6,45 tonna lengyel burgonya, 1,82 tonna lengyel gomba, 6,78 tonna spanyol paradicsom, 2,2 tonna spanyol padlizsán, 7,8 tonna spanyol paprika szerepel a hivatalos mérlegben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.