Kész növelni a tejprémiumot a kormány Szerbiában

2021. 08. 24., 21:00

A szárazság ellenére is lesz elegendő élelmiszer a következő időszakban Szerbiában – nyilatkozta Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter.

A kukoricának nem tesz jót a hőség és a csapadékhiány, és kevesebb hozamra lehet számítani, mint tavaly. Várhatólag hektáronként hat tonna termést tudnak betakarítani a gazdák, de ez lefedi az országos szükségleteket, és kivitelre is jut – mondta a miniszter, akit a Magyar Szó idéz.

Branislav Nedimović ugyanakkor kifejtette, hogy a takarmánynövények árának emelkedésével a tejtermelők sokat veszíthetnek, ezért a következő napokban döntenek a tejprémium növeléséről, ami akár 10 dinárral is emelkedhet.

A mezőgazdasági miniszter kitért az IPARD-program sikerére is, amely által a termelők 700 ezer és egymillió dinár közötti megtérítést kaphattak befektetéseikre. A támogatás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a gazdák a félkész termelésről áttérjenek a kész termék biztosítására.

Kiemelte a gyümölcs- és zöldségtermelők számára megjelentetett pályázatot is, amelyet a Világbankkal együttműködve indított a minisztérium. Az 50 százalékos támogatást 40 százalékos kölcsönlehetőséggel és 10 százalékos önrésszel lehetett igényelni.

A kiírásra 2400-an jelentkeztek, és a kérelmek 90 százaléka traktorvásárlásra vonatkozik – mondta a miniszter. Hozzátette: 700-800 nyertes pályázóra számítanak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS