Igent mondanak a vajdasági kistermelők támogatására

2021. 07. 01., 18:30

A Vajdasági Magyar Szövetség igennel fog szavazni a szerb parlament előtt szereplő törvénymódosításra, amely a mezőgazdasági termelést, illetve a termelőket érinti – jelentette ki Fremond Árpád, a VMSZ képviselője.

A módosítás azért is fontos, mert többek között a jobb fizetéseket és megélhetést, illetve a piacok helyzetének javítását is eléri. A törvény konkrét területeket rendezne, többek között a termelők és a felvásárlók közti viszonyokat – írja a Magyar Szó.

Szerbia mezőgazdasági termelési kivitelének jelentős része irányul Európába, a zöldség és gyümölcsexportnak például az 58 százaléka kerül oda. Ezért az európai unióhoz csatlakozás szempontjából is fontos, hogy az ország rendezze a mezőgazdaság területét.

Fremond Árpád szerint a mezőgazdaság rendszerében jelenleg a kistermelők a leggyengébb láncszemek, ezért a törvény erejével kell védeni őket.

A kistermelők kiszolgáltatott helyzetét jól mutatja a félelmi tényező, mert attól tartanak, hogy a nagy láncok megszüntetik velük az együttműködést. Fremond szerint előremutató lenne, ha a kistermelők szövetkezetekben működnének együtt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS