Érthetetlenül feledékeny a román kormány

2020. 10. 28., 13:45

A román kormány még a múlt héten elfogadta az adóbefizetési kötelezettség felfüggesztéséről szóló rendeletet, ám azt „elfelejtette” megjelentetni a Hivatalos Közlönyben.

Hiába hosszabbította meg múlt csütörtöki ülésén a kormány a vállalkozások adóbefizetési kötelezettségének felfüggesztését, ezáltal a kényszervégrehajtás megakadályozását, ha az új rendelkezés hétfő este jelent meg a Hivatalos Közlönyben – írja a Krónika.

Miután október 25-én lejárt a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett kegyelmi idő, és amíg nem látott napvilágot az azt december 25-éig meghosszabbító rendelet, sajtóinformációk szerint a bankok meg is kezdték az adós cégek bankszámláinak zárolását.

A jogi osztályok csak akkor állíthatják le a végrehajtást, amikor hivatalosan is megjelenik a kormány vonatkozó döntése, és nem csupán bejelentések vannak, addig ugyanis rájuk az a jogszabály érvényes.

„Vicc, ami Romániában történik” – fogalmazott Debreczeni László adószakértő. Rámutatott: a hétfő este megjelent döntés szerint az áfa, a bérek után befizetendő adók, társasági adók, mikroadók, különböző járulékok befizetése kamatmentesen tovább halasztható december 25-ig.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS