Elárulta a miniszter, mennyit fizettek ki ostobaságadóra Romániában

2020. 08. 27., 11:30

A román állam 2007-től napjainkig több mint 2 milliárd eurót költött az autópálya-építéssel megbízott vállalkozók különböző követeléseire.

A közlekedési infrastruktúra megépítésével megbízott vállalkozók célja, hogy minél több pénzt nyerjenek az állammal megkötött szerződéseken anélkül, hogy dolgoznának – mondta Lucian Bode közlekedésügyi miniszter, akit a Krónika idéz.

 „Megjelennek azok a követelések, amelyek az európai toplista élére röpítik Romániát. Az ország 2007-től máig több mint 2 milliárd eurót fizetett követelésekre” – közölte a miniszter.

Lucian Bode a hatóságok „ostobaságadójának” nevezte a hasonló célokra elfolyt pénzeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS