Azok nyertek Romániában, akik intenzív online kampányba kezdtek

2020. 06. 19., 15:15

Átlagosan 20–30 százalékkal bővült a webáruházak forgalma a koronavírus-járvány begyűrűzése óta Romániában – derül ki az MTH Digital digitálismarketing-ügynökség által készített felmérésből.

„Míg más gazdasági ágazatokra lesújtott a pandémia, az online kereskedelem és az online hirdetések piaca lesznek azok, amelyek közép- és hosszú távon a haszonélvezői lesznek ennek az időszaknak” – idézi a közlemény Raluca Radut, az ügynökség alapítóját.

A webáruházak a járványügyi korlátozások bevezetése után átnyergeltek a hagyományos reklámfelületekről, és intenzív online reklámkampányba kezdtek, jóval nagyobb költségvetést szántak a digitális csatornákon való népszerűsítésre, mint a korábbi években – írja a Krónika.

A legfőbb reklámhordozó ebben az időszakban a Google Ads (Search Ads, Display Ads és Shopping Ads), a YouTube Ads, a Facebook Ads és az Instagram Ads volt, de megnőtt az érdeklődés olyan platformokon való hirdetés iránt is, mint a Pinterest vagy a TikTok.

A divattermékeket árusító cégek körében hatalmas veszteségeket okozott, hogy a szükségállapot idején a lakosságot gyakorlatilag „szobafogságba” kényszerítették, és néhány kivételtől eltekintve a boltoknak is le kellett húzniuk a redőnyt.

Azok tudtak közülük a leggyorsabban alkalmazkodni az új helyzethez, ahol a hagyományossal párhuzamosan online értékesítés is zajlott.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS