Azok nyertek Romániában, akik intenzív online kampányba kezdtek

2020. 06. 19., 15:15

Átlagosan 20–30 százalékkal bővült a webáruházak forgalma a koronavírus-járvány begyűrűzése óta Romániában – derül ki az MTH Digital digitálismarketing-ügynökség által készített felmérésből.

„Míg más gazdasági ágazatokra lesújtott a pandémia, az online kereskedelem és az online hirdetések piaca lesznek azok, amelyek közép- és hosszú távon a haszonélvezői lesznek ennek az időszaknak” – idézi a közlemény Raluca Radut, az ügynökség alapítóját.

A webáruházak a járványügyi korlátozások bevezetése után átnyergeltek a hagyományos reklámfelületekről, és intenzív online reklámkampányba kezdtek, jóval nagyobb költségvetést szántak a digitális csatornákon való népszerűsítésre, mint a korábbi években – írja a Krónika.

A legfőbb reklámhordozó ebben az időszakban a Google Ads (Search Ads, Display Ads és Shopping Ads), a YouTube Ads, a Facebook Ads és az Instagram Ads volt, de megnőtt az érdeklődés olyan platformokon való hirdetés iránt is, mint a Pinterest vagy a TikTok.

A divattermékeket árusító cégek körében hatalmas veszteségeket okozott, hogy a szükségállapot idején a lakosságot gyakorlatilag „szobafogságba” kényszerítették, és néhány kivételtől eltekintve a boltoknak is le kellett húzniuk a redőnyt.

Azok tudtak közülük a leggyorsabban alkalmazkodni az új helyzethez, ahol a hagyományossal párhuzamosan online értékesítés is zajlott.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS