A szendrői Vasművek tulajdonosa az exportlista élén

2019. 05. 28., 11:45

A tizenöt legnagyobb szerbiai exportőr az idei év első három hónapjában 977 millió euró értékben szállított árut külföldre.

A szerbiai exportőrök közül a legjelentősebb a HBIS csoport – a szendrői Vasművek tulajdonosa – 177,4 millió eurós kivitellel – tette közzé a szerb Pénzügyminisztérium.

A sorban a második a szerbiai Fiat (FCA), amely 121,4 millió euró értékű árut adott el külföldön. Az éllovas harmadik tagja a piroti Tigar Tyres 108 millió euróval. Negyedik Bosch (63,4 millió), ötödik a prokupljei Leoni (62,6 millió) – írja a Magyar Szó.

Az év első három hónapjában a legjelentősebb kiviteli termékek a villamos gépek és műszerek, valamint berendezések voltak, 12,1 százalékos részesedéssel. Második helyen a kaucsuktermékek szerepelnek (5,3 százalék), majd a közúti járművek (5,2 százalék), a vas és az acél (5,1 százalék), valamint a gabonafélék és a gabonaalapú termékek (4,9 százalék) következnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS