A nagyszülőkkel közölt jó hírt a román munkaügyi miniszter

2021. 12. 27., 11:05

Már nyomtatják a megemelt nyugdíjakról szóló szelvényeket – jelentette be Facebook-bejegyzésében Marius Budăi román munkaügyi miniszter.

„Biztosítani akarom szüleinket, nagyszüleinket, hogy januárban már emelt nyugdíjakat fognak kapni. Nyomtatják a 2022. januári nyugdíjszelvényeket, amelyek tartalmazzák a minimálnyugdíj 25 százalékos emelését 1000 lejig, a nyugdíjpont érétkének 1586 lejre emelését, de az 1600 lejesnél kisebb nyugdíjjal rendelkező idős személyeknek 2200 lejig járó támogatást is” – írta a munkaügyi tárca vezetője, akit a Krónika idéz.

A kormány december 15-én döntött a nyugdíjpont 10 százalékos és a minimálnyugdíj 25 százalékos emeléséről. Olyan sürgősségi kormányrendeletet is elfogadtak, amelynek értelmében az 1600 lejesnél kisebb nyugdíjjal rendelkező személyek egyszeri támogatást kapnak úgy, hogy a januárban kézhez kapott összeg 2200 lej lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS