A német turisták töltötték a legtöbb vendégéjszakát Horvátországban 2024 áprilisában

2024. 06. 11., 10:10

Több mint 1 millió vendég 2,8 millió vendégéjszakát töltött a horvátországi kereskedelmi szálláshelyeken 2024 áprilisában, az előbbi adat 5,5 százalékkal, az utóbbi 8,8 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A belföldi turisták 465 ezer, a külföldiek 2,3 millió vendégéjszakát töltöttek déli szomszédunk szálláshelyein – derül ki a horvát statisztikai hivatal tájékoztatójából. Utóbbiak közül a németek voltak legtöbben – még úgy is, hogy az általuk eltöltött 359 ezer vendégéjszaka (a külföldi vendégéjszakák 15,5 százaléka) több mint 23 százalékkal elmarad a 2023. áprilisitól.

A szlovéniai vendégek az összes áprilisi vendégéjszaka 14,1 százalékával állnak a második helyen, majd az osztrák (8,4 százalék), a lengyel (7,1 százalék), az egyesült királyságbeli (7,0 százalék), a francia (5,6 százalék), az olasz (5,2 százalék) és az amerikai (4,3 százalék) turisták következnek.

A legnépszerűbb város Dubrovnik volt, ahol 321 ezer vendégéjszakát töltötték a turisták 2024 áprilisában, 24 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A megyék közül Isztria az első 766 ezer vendégéjszakával, Dubrovnik-Neretva 432 ezer vendégéjszakával a második.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS