A két legnagyobb társaság megemelte a kgfb díját Romániában

2020. 10. 30., 12:15

Alaposan átalakította Romániában a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacát, hogy a két legnagyobb biztosítótársaság, amely a kötvények mintegy 80 százalékát birtokolja, árat emelt.

Régóta ismert, hogy az Euroins és a City Insurance kínálja a legolcsóbban a kgfb kötvényeket. Ezért is lepett meg sokakat, amikor a múlt héten kiderült, hogy mindkét piaci szereplő árakat emelt. Olyan mértékű drágításról van szó, amivel több szegmensben akár a top háromból is kicsúsztak – írja a Krónika.

A City Insurance a romániai lakosság körében legnépszerűbbnek számító hat hónapos biztosítás árán akkorát emelt, hogy rögtön a harmadik helyen találta magát.

Például egy 1,9 literes motorral rendelkező személygépkocsit vezető, 56 éves sofőrnek a Citynél hat hónapra csaknem 400 lejt kell fizetnie. És bár alig egy hete még fölényesen náluk lett volna a legolcsóbb ez a biztosítás, ma már a Grawe és az Euroins is olcsóbban kínálja.

Piaci források szerint a két legnagyobb biztosító a Pénzügyi Felügyelet által megfogalmazott javaslatokat tartotta szem előtt, amikor az áremelés mellett döntött.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS