A két legnagyobb társaság megemelte a kgfb díját Romániában

2020. 10. 30., 12:15

Alaposan átalakította Romániában a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacát, hogy a két legnagyobb biztosítótársaság, amely a kötvények mintegy 80 százalékát birtokolja, árat emelt.

Régóta ismert, hogy az Euroins és a City Insurance kínálja a legolcsóbban a kgfb kötvényeket. Ezért is lepett meg sokakat, amikor a múlt héten kiderült, hogy mindkét piaci szereplő árakat emelt. Olyan mértékű drágításról van szó, amivel több szegmensben akár a top háromból is kicsúsztak – írja a Krónika.

A City Insurance a romániai lakosság körében legnépszerűbbnek számító hat hónapos biztosítás árán akkorát emelt, hogy rögtön a harmadik helyen találta magát.

Például egy 1,9 literes motorral rendelkező személygépkocsit vezető, 56 éves sofőrnek a Citynél hat hónapra csaknem 400 lejt kell fizetnie. És bár alig egy hete még fölényesen náluk lett volna a legolcsóbb ez a biztosítás, ma már a Grawe és az Euroins is olcsóbban kínálja.

Piaci források szerint a két legnagyobb biztosító a Pénzügyi Felügyelet által megfogalmazott javaslatokat tartotta szem előtt, amikor az áremelés mellett döntött.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS