500 millió eurót ért a franciáknak a belgrádi repülőtér

2019. 02. 15., 11:45

Megkezdődött a Vinci Airports koncessziós társaság jogszerű működése a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren. Szerda óta francia irányítás alatt áll a belgrádi reptér.

Tavaly március 22-én a franciaországi Vinci Airports vállalat irányítása alá került a belgrádi repülőtér. A 25 évre szóló koncessziós szerződés értelmében a francia cég 501 millió eurót adott a Nikola Tesla Reptérért – írja a Magyar Szó.

Mintegy 262 millió értékű szerződést írt alá a görögországi Terna építőipari vállalattal a belgrádi reptér felújításáról és újabb munkálatok végbeviteléről. Az utasterminálok felújítása mellett újabb 42 ezer négyzetméteren új részleg is épül majd.

A francia vállalat célja, hogy évente 15 millió utas forduljon meg a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren – nyilatkozta Nicolas Notebaert, a Vinci Airports vállalat igazgatója. – A Vinci Airports vállalat célja, hogy közösen tevékenykedjünk az Air Serbia légitársasággal, és hogy az együttműködés kulcsfontosságú része legyen a repülőfejlesztési stratégiának – mondta Notebaert.

Becslések szerint a következő 25 évben a koncesszióból származó bevétel 1,5 milliárd euró lesz, a Vinci Airport által fizetendő évi illeték pedig 4,3 millió és 16 millió euró között mozog.

A Vinci Airports, amely1996-ban alakult meg, jelenleg a világ egyik legnagyobb repülőtér-üzemeltetője. Hét országban összesen 35 repülőteret működtet, tizenkettőt Franciaországban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS