500 millió eurót ért a franciáknak a belgrádi repülőtér

2019. 02. 15., 11:45

Megkezdődött a Vinci Airports koncessziós társaság jogszerű működése a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren. Szerda óta francia irányítás alatt áll a belgrádi reptér.

Tavaly március 22-én a franciaországi Vinci Airports vállalat irányítása alá került a belgrádi repülőtér. A 25 évre szóló koncessziós szerződés értelmében a francia cég 501 millió eurót adott a Nikola Tesla Reptérért – írja a Magyar Szó.

Mintegy 262 millió értékű szerződést írt alá a görögországi Terna építőipari vállalattal a belgrádi reptér felújításáról és újabb munkálatok végbeviteléről. Az utasterminálok felújítása mellett újabb 42 ezer négyzetméteren új részleg is épül majd.

A francia vállalat célja, hogy évente 15 millió utas forduljon meg a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren – nyilatkozta Nicolas Notebaert, a Vinci Airports vállalat igazgatója. – A Vinci Airports vállalat célja, hogy közösen tevékenykedjünk az Air Serbia légitársasággal, és hogy az együttműködés kulcsfontosságú része legyen a repülőfejlesztési stratégiának – mondta Notebaert.

Becslések szerint a következő 25 évben a koncesszióból származó bevétel 1,5 milliárd euró lesz, a Vinci Airport által fizetendő évi illeték pedig 4,3 millió és 16 millió euró között mozog.

A Vinci Airports, amely1996-ban alakult meg, jelenleg a világ egyik legnagyobb repülőtér-üzemeltetője. Hét országban összesen 35 repülőteret működtet, tizenkettőt Franciaországban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS