500 millió eurót ért a franciáknak a belgrádi repülőtér

2019. 02. 15., 11:45

Megkezdődött a Vinci Airports koncessziós társaság jogszerű működése a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren. Szerda óta francia irányítás alatt áll a belgrádi reptér.

Tavaly március 22-én a franciaországi Vinci Airports vállalat irányítása alá került a belgrádi repülőtér. A 25 évre szóló koncessziós szerződés értelmében a francia cég 501 millió eurót adott a Nikola Tesla Reptérért – írja a Magyar Szó.

Mintegy 262 millió értékű szerződést írt alá a görögországi Terna építőipari vállalattal a belgrádi reptér felújításáról és újabb munkálatok végbeviteléről. Az utasterminálok felújítása mellett újabb 42 ezer négyzetméteren új részleg is épül majd.

A francia vállalat célja, hogy évente 15 millió utas forduljon meg a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren – nyilatkozta Nicolas Notebaert, a Vinci Airports vállalat igazgatója. – A Vinci Airports vállalat célja, hogy közösen tevékenykedjünk az Air Serbia légitársasággal, és hogy az együttműködés kulcsfontosságú része legyen a repülőfejlesztési stratégiának – mondta Notebaert.

Becslések szerint a következő 25 évben a koncesszióból származó bevétel 1,5 milliárd euró lesz, a Vinci Airport által fizetendő évi illeték pedig 4,3 millió és 16 millió euró között mozog.

A Vinci Airports, amely1996-ban alakult meg, jelenleg a világ egyik legnagyobb repülőtér-üzemeltetője. Hét országban összesen 35 repülőteret működtet, tizenkettőt Franciaországban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS