500 millió eurót ért a franciáknak a belgrádi repülőtér

2019. 02. 15., 11:45

Megkezdődött a Vinci Airports koncessziós társaság jogszerű működése a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren. Szerda óta francia irányítás alatt áll a belgrádi reptér.

Tavaly március 22-én a franciaországi Vinci Airports vállalat irányítása alá került a belgrádi repülőtér. A 25 évre szóló koncessziós szerződés értelmében a francia cég 501 millió eurót adott a Nikola Tesla Reptérért – írja a Magyar Szó.

Mintegy 262 millió értékű szerződést írt alá a görögországi Terna építőipari vállalattal a belgrádi reptér felújításáról és újabb munkálatok végbeviteléről. Az utasterminálok felújítása mellett újabb 42 ezer négyzetméteren új részleg is épül majd.

A francia vállalat célja, hogy évente 15 millió utas forduljon meg a belgrádi Nikola Tesla Repülőtéren – nyilatkozta Nicolas Notebaert, a Vinci Airports vállalat igazgatója. – A Vinci Airports vállalat célja, hogy közösen tevékenykedjünk az Air Serbia légitársasággal, és hogy az együttműködés kulcsfontosságú része legyen a repülőfejlesztési stratégiának – mondta Notebaert.

Becslések szerint a következő 25 évben a koncesszióból származó bevétel 1,5 milliárd euró lesz, a Vinci Airport által fizetendő évi illeték pedig 4,3 millió és 16 millió euró között mozog.

A Vinci Airports, amely1996-ban alakult meg, jelenleg a világ egyik legnagyobb repülőtér-üzemeltetője. Hét országban összesen 35 repülőteret működtet, tizenkettőt Franciaországban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS