Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

2019. 02. 15., 10:15

Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat egy különleges kétnapos fesztiválon február 23-án és 24-én Budapesten.

Manapság egyre többen küzdenek valamilyen ételallergiával, ételintoleranciával, cukorbetegséggel, így egyre nagyobb az igény a különféle „mentes”, a megszokottól eltérő ételekre. Nekik, és az érdeklődőknek is szeretne kedvezni a kétnapos Mentes Feszt nevű gasztronómiai fesztivál február 23-án és 24-én.

„Nagyon fontos célkitűzésünk egy olyan rendezvény szervezése, ahol minden ételallergiás megtalálja a kedvenc ételeit és a gasztronómiai újításokat újragondolva, számára kockázatmentesen fogyasztható alapanyagokból elkészítve. 2 szinten, több mint 1200 négyzetméteren vonultatjuk fel a mentes irányzatok legnevesebb szereplőit” – mondta Oltványi Zsolt szervező, a Mentes Egészségstúdió és Cukrászüzem tulajdonosa.

Az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében, beltéren megrendezésre kerülő Mentes Feszten több mint 40 kiállító mutatja be glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos termékeit és szolgáltatásait. A mentes finomságok mellett 12 szakmai előadás is várja az érdeklődőket a téma szakértőitől, ezen felül kispiaccal és gaszto udvarral is készülnek.

Necz István szervező hozzátette: a Mentes Feszten külön gondoltak a családokra, ezért a Minimax által támogatott gyereksarokban foglalkozásokkal készülnek, vasárnap pedig ovis és sulis jógát is tartanak majd.

A gasztrofesztivál vendégei különleges jótékonysági kezdeményezésekben is részt vehetnek. A Református Szeretetszolgálat rohammentőjében a gyermekek újrahasznosított hulladékból készült plüss macikat kaphatnak, szüleik pedig megvásárolhatják az általuk készített maci formájú süteményeket, amelyekkel a szervezetet támogatják. Találkozhatnak még a Patronus Nappali Otthon fogyatékkal élő felnőtt lakóinak kézzel készült termékeivel, valamint a belépőváltással mindenki automatikusan támogatja az SOS Gyermekfalvakat is.

(A Mentesről az Üzletem korábbi cikkét ITT olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS