„Ifjúsági programok támogatása”: itt a vége

2019. 03. 27., 12:33

„A rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret kimerülésére tekintettel” a kormány lezárta a Széchenyi 2020 keretében megjelent, „Ifjúsági programok támogatása” című (EFOP-1.2.2-15) felhívást.

„Az ifjúsági korosztály közösségi aktivitását ösztönző programok megvalósítását” célzó projektek támogatására meghirdetett, eredetileg 1 milliárd forintos keretösszegű felhívásra civil és egyházi szervezetek pályázhattak.

A felhívás 2016. február végén jelent meg, de „a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel” már márciusban felfüggesztették. 2017 augusztusában a keretösszeget 1,191 milliárd forintra emelték, majd 2018 májusában újra módosították, ezúttal lefelé: 1,169 milliárd forintra.

A sikeres pályázók az alábbi tevékenységekhez kaphattak támogatást:

 • Célcsoport toborzása.
 • Ifjúsági programok, táborok, fesztiválok szervezése.
 • Szemináriumok, szakmai műhelyek, tematikus találkozók szervezése.
 • Ismeretterjesztő előadások, programok szervezése.
 • Rendszeres (pl. heti, havi) ismétlődő programok szervezése.
 • A célcsoport számára tréningek, képzések.
 • Tanácsadás, kompetenciafejlesztés.
 • Önkéntes programok szervezése, lebonyolítása.
 • Az eseményekhez kapcsolódó figyelemfelkeltő tevékenységek.
 • Az eseményekhez, különösen az önkéntes programokhoz kapcsolódó anyagok, kisértékű eszközök beszerzése.
 • Információs anyagok, ismeretterjesztő kiadványok készítése.

A projekteknek az alábbi tématerületek közül legalább háromra ki kell terjedniük:

 • Új közösségek létrejöttét elősegítő szabadidős programok megvalósítása.
 • Személyiségfejlesztés és önismereti kompetencia-fejlesztés.
 • Egészségmegőrzés, prevenció.
 • Közéletben való ifjúsági részvétel.
 • Honismeret, a helyismeretet elősegítése, hazaszeretetre nevelés.
 • Természeti és épített környezet megóvását, védelmét segítő programok megvalósítása.
 • A fiatalok saját problémamegoldó képességének erősítése az önálló életkezdet sikerének érdekében.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.
2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS