Indonéziában bezzeg elindult a puskagolyó vasút: 350 km/h-ra képes

Indonéziában bezzeg elindult a puskagolyó vasút: 350 km/h-ra képes
2023. 10. 04., 19:09

A puskagolyó vonatnak is becézett Whoosh járatai kb. 40 percre rövidítik a Jakarta és Bandung között húzódó 142 kilométeres pályaszakasz menetidejét. Ez az első szupergyorsvonat Délkelet-Ázsiában.

Indonézia, egyben Délkelet-Ázsia első szupergyors vonata a nyüzsgő fővárost, Jakartát és Nyugat-Jáva egyik legfontosabb csomópontját, Bandungot köti össze. A napokban átadott, 7,3 milliárd dolláros összköltségű, ambiciózus projekt bizonyítja Indonézia elkötelezettségét a közlekedési infrastruktúra modernizálása mellett – írja az AP.

A szemléletesen Whoosh névre keresztelt vonal és vonat kiérdemelte a régió leggyorsabb vasútjának címét, és ami a legjobb, fenntartható, hiszen zéró közvetlen karbonkibocsátással működik. Az elektromos árammal üzemeltetett szerelvény valóban 40 percre rövidítette le az eredetileg háromórás utazási időt. Ennél üdítőbb változást aligha tudtak volna elképzelni a közlekedők, és nagyot lendíthet az életszínvonalukon is, hiszen sokkal könnyebb lesz munka, szórakozás vagy szolgáltatás miatt ingázni a két, egymástól távoli helyszín között.

A PT Kereta Cepat Indonesia China (PT KCIC) által kezelt Jakarta-Bandung nagysebességű vasútvonal figyelemre méltó műszaki jellemzőkkel büszkélkedhet. Nem elég, hogy akár 350 km/h-s sebességgel égetheti maga alatt a vágányt és fenntartható, ellenáll a hasonló szerkezetekkel eléggé kíméletlen trópusi éghajlatnak is. Az utazást a létező legmodernebb biztonsági rendszerekkel garantálják: magát a szerelvényt például úgy tervezték, hogy árvíz vagy földrengés esetén végig megóvja az utasok testi épségét.

A közvetlen szén-dioxid-kibocsátás nélkül, elektromos árammal működő Whoosh tökéletesen idomul Indonézia emissziócsökkentésre irányuló erőfeszítéseihez. A személygépkocsik kényelmes és hatékony alternatíváját kínálva a projekt célja a Jakartára és Bandungra egyaránt jellemző forgalmi torlódások kezelése. Joko Widodo elnök hangsúlyozta: a tömegközlekedésre való áttérés már csak azért is fontos lenne, mert a torlódások okozta becsült éves gazdasági deficit meghaladja az évi 6,5 milliárd dollárt.

A Jakarta-Bandung nagysebességű vasúti projekt, amelyet eredetileg 2015-ben írtak alá a kínai Belt and Road kezdeményezés részeként, számos kihívással nézett szembe a fejlesztése során, a kisajátítási vitáktól a környezetvédelmi aggályokon át a COVID-19 járványból eredő késedelmekig. A költségek annak rendje és módja szerint eszkalálódtak, hiszen az eredetileg becsült 66,7 trillió rúpiáról (4,3 milliárd dollár) 113 trillió rúpiára (7,3 milliárd dollárra) emelkedtek.

A Jakarta-Bandung nagysebességű vasútvonal sikeres elindítása azonnal további diskurzust indított el az országban, a hálózat további lehetséges bővítéséről. Máris folyamatban vannak a vonal Kelet-Jáva tartomány fővárosáig, Surabajáig történő meghosszabbításának egyeztetései. Ez a tervezett bővítés olyan nagyvárosok összekapcsolásával kecsegtet, mint Semarang és Yogyakarta, így tovább javítja a regionális összeköttetést és elősegíti a turizmust olyan kulturális nevezetességekhez, mint Borobudur, a világ legnagyobb buddhista temploma.

Gábor János

Főoldali kép: Wikipedia

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS