9. kerület: egyszerű a konténerrendelés

9. kerület: egyszerű a konténerrendelés
2023. 09. 03., 05:45

Ferencvárosban már több, mint 20 éve elérhető a konténeres sittszállítás. De miért van egyáltalán szükség erre a szolgáltatásra? A válasz nagyon egyszerű: rengeteg hulladék elszállításáról kell gondoskodni. Ehhez azonban a lehető leghatékonyabb módszert kell választani, ami minden helyzetben megállja a helyét.

Miért jó választás a konténerrendelés?

Például a 9. kerületben rengeteg szűk utca van. Itt azonban csak a konténerek férnek el kényelmesen, amelyeket aztán nyugodtan meg lehet tölteni hulladékkal. Fontos, hogy a sittszállítás szolgáltatás mindenki számára elérhető. Magánszemélyek, cégek és az önkormányzat is egyaránt használhat konténereket a hulladék elszállítására. A legtöbb szemét általában az építkezéseknél, felújításoknál és bontásoknál keletkezik. Itt szinte folyamatos szállításra van szükség, ami csak a mobilis konténerekkel érhető el. 

Ahhoz, hogy a tárolókat kényelmesen el tudjuk helyezni, legalább két személyautónyi helyre van szükség. Ez azért kell, mert a teherautó maga mögé fogja lerakni a konténert. Ha nincs udvar vagy kert, ahol elférne a tároló, akkor közterületre is elhelyezhető. Fontos azonban megjegyezni, hogy ehhez közterület-használati engedélyre van szükség, amit mindig a megrendelőnek kell beszerezni. Ez könnyen megoldható az illetékes önkormányzatnál.

Ezenkívül még több tényezőre is oda kell figyelni, mivel a konténerrel nem lehet minden hulladékot elszállítani. A veszélyes hulladék például nem helyezhető ilyen tárolóba, szigorúan tilos ezt a módszert választani hozzá.

Mi kerülhet a konténerbe és mi nem?

Nagyrészt szinte minden, ami az építkezés, bontás és felújítás során keletkezik hulladékként. Ilyen például a felesleges építőanyag, az építőanyagok csomagolása, a beton, fém- és fadarabok, a csempe, a szigetelés, a tégla, az álmennyezet, a gipszkarton, a sitt, a törmelék, a vakolat.

Bontásnál is nyugodtan bepakolhatjuk a könyveket, ruhákat, ágykeretet és ágyakat, valamint minden más építési törmeléket. Fontos azonban arra odafigyelni, hogy ami veszélyes hulladéknak minősül, azt ne rakjuk bele. Ilyen például az olaj, az olajos rongyok és textíliák, a személyautó gumiabroncsok, az azbeszt, az azbeszt pala, az eternit csövek, higanytartalmú anyagok és tárgyak, valamint a festékek, vegyi anyagok és az akkumulátor.

Hogyan történik a konténer rendelése?

A folyamat viszonylag egyszerű, mivel csak négy információt kell megadni. Az első a hulladék fajtája, ahol mindig pontos leírást kell adnunk, ne a helyszínen derüljön ki, hogy olyan anyag található benne, ami miatt nem lehet konténerrel szállítani. A következő a konténer mérete, ahol inkább kérjünk nagyobbat, mint amire először gondoltunk, hogy kényelmesen elférjen benne minden hulladék.

Végül még megadjuk a szállítás helyét és idejét, utána már nincs más dolgunk, mint előkészíteni a hulladékot a berakodásra (ha szükséges), valamint várni a konténer megérkezését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS