Szerencs díszpolgára lett a Nestlé Hungária vezetője

Szerencs díszpolgára lett a Nestlé Hungária vezetője
2023. 04. 22., 16:13

Főként a szerencsi csokoládégyártás hagyományainak megőrzésében betöltött szerepéért adományozott Szerencs város képviselőtestülete díszpolgári címet Noszek Péternek, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatójának.

Díszpolgári címet kapott Szerencs városától Noszek Péter, aki 2018 januárja óta a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója, és aki a szerencsi gyárban kezdte magyarországi karrierjét három évtizeddel ezelőtt. 

Az ő nevéhez fűződik, hogy 2018-ban a Nestlé Hungária egy példátlan gesztussal lemondott a Szerencsi-védjegy édességeken való használatatáról, 2021-ben pedig a Szerencsi kakaópor védjegyének tulajdonjogát adományozta Szerencs városának, ezzel biztosítva, hogy a város a jövőben is büszkén ápolhassa tovább a csokoládé- és kakaógyártás hagyományait.

Az egyetem elvégzését követően a globális cég svájci központjában gyakornokként elhelyezkedő Noszek Péter 1992-ben tért vissza Magyarországra, előbb a szerencsi gyár, majd a teljes magyar Nestlé kontrollere lett. Egy néhány éves új-zélandi és ausztráliai kitérő után a magyar leányvállalat pénzügyi és kontrollingvezetőjének nevezték ki, majd hat éven át irányította a Nestlé pénzügyi területét a Fülöp-szigeteken.

A következő megbízatása Lausanne-ba szólt, ahol a Nestlé Purina Petcare Europe pénzügyi és kontrolling-igazgatója volt, mielőtt 2014-ben ugyanerre a pozícióra kérték fel a Nestlé összeurópai szervezetének szintjén.

Ebben a feladatkörben aktívan részt vett a vállalatcsoport Európát, Közel-Keletet és Észak-Afrikát egybefogó regionális szervezeti egységének létrehozásában, a Froneri vegyesvállalat megalapításában, a Nestlé Professional üzletág integrációjában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS