Scheer Sándor: Új ipari forradalom tanúi vagyunk

2021. 08. 03., 13:30

Visszafordíthatatlanul a mindennapjainkba férkőzött az új ipari forradalom, s most leginkább logikusan gondolkodó, költségérzékeny pályakezdőkre volna szükség az építőiparban – állítja Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. alapító tulajdonosa. A hazai építőipari szférában meghatározó szerepet betöltő szakember elárulta azt is, miért köszönhet sokat alma máterében, a Széchenyi István Egyetemen tapasztalt vizsgadrukkoknak.

A hazai építőpar meghatározó vállalkozója, Scheer Sándor határozottan állítja, új ipari forradalom tanúi lehetünk. Mind mondja, csendesen és permanensen zajlik ez az átállás, amit egy folyamatként képzelhetünk el, melyben például a környezetvédelem, a körforgásos gazdaság, az elektromos autózás és az új energiaforrások alkalmazása hangsúlyos szerepet kapnak.

„Mindezek Magyarország életében új beruházásokat hozhatnak, munkahelyeket teremthetnek: gyárak épülhetnek, melyek hozzájárulhatnak az ország GDP-jéhez. Ezen belül egyébként az építőipar a legkevésbé változó szegmens. Sokkal nagyobb turbulencia észlelhető az ipar többi területén”– fejtette ki a szakember.

Hozzátette: az ágazatban a Market Építő Zrt. feladata, hogy alkalmazkodjon ezekhez a változásokhoz, azaz kevesebb munkaerő felhasználásával kell elérni, hogy a megépített produktumok tartósabbak és egyre jobbak legyenek.

„Ahhoz, hogy a világ élvonalába tartozzunk, elsősorban a tervezési fázisnál, a tudatosságban, a hatékonyságban kell jeleskednünk, valamint az adatalapú döntéshozatalra és új anyagok felhasználására igyekszünk támaszkodni” – utalt a jövő kihívásaira. 

 

„Logikusan gondolkodó, jó szervezőkészséggel és komplex látásmóddal rendelkező, költségérzékeny kollégákra van a legnagyobb szükség a hazai építőiparban. Amit ma egy állásinterjún a jelentkezők szemében keresek, az a csillogás, hogy szakmáját hivatásának tekintse, hogy hajlandó legyen kellő alázattal és szorgalommal dolgozni. A többi utólag is megtanulható” – mutatott rá.

Majd kifejtette: „Büszke vagyok rá, hogy kemény munkával, szorgalommal értem el azt, amiért elismernek a szakmában. Az út rögös volt. A nyolcvanas években a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolára jelentkeztem, hisz hídépítő mérnök szerettem volna lenni, és vonzottak a jó kialakítású győri campus épületegyüttesei és a modern laborok, ahol korszerű ismeretekre tehettem szert. A győri főiskolán (a Széchenyi István Egyetem jogelődje – a szerk.) tanultam meg professzionálisan tanulni is. Kitartó voltam, de itt valós motivációt kaptam. A vizsgaidőszakok egészséges feszültségének azóta is sokat köszönhetek: a főiskola megtanított küzdeni, a kollégista lét pedig nagyon hamar önállóvá tett. Visszatekintve, a szorgalom és az alázat mellett sokat köszönhetek annak, hogy Győrben megtanultam küzdeni, kapcsolatokat építeni és beilleszkedni”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS