Olcsóbbá tennék az e-autók otthoni töltését

2021. 09. 01., 17:00

Az autóipar jobb koncepciókat követel a politikusoktól az ágazat elektromos mobilitás irányába történő átalakítása érdekében.

Hildegard Müller, a Német Autóipari Szövetség (VDA) elnöke szerint az energiatermelés, a töltőinfrastruktúra és az elektromobilitás témakörét ágazatközi alapon kell átgondolni. Németországnak e tekintetben globális felelőssége van – írja a Computerworld.

„Az éghajlatvédelemnek gazdasági és társadalmi sikermodellnek kell lennie. Csak ha a mi utunkat másolják világszerte, akkor segíthetünk igazán az éghajlaton” – állapította meg Müller.

Jelenleg a zöldáram támogatására kivetett adó 6,5 eurocent kilowattóránként. Az illeték elengedésével az otthoni töltés mintegy 20 százalékkal olcsóbbá válna. Az autópályák mentén található egyenáramú töltőállomásokon való töltés esetén a megtakarítás körülbelül 10 százalékos lenne. Az autóipar már évek óta ezt követeli.

Ezzel összefüggésben a VDA vezetője nemzetközi együttműködést sürget, mivel Németország nem tudja fedezni a zöldáram iránti igényt nemzeti szinten.

„Az afrikai és latin-Amerikai piacokat most osztják szét. Németországnak és Európának mostantól érdeklődést kell tanúsítania a forgalmazás iránt, és sürgősen intenzívebb erőfeszítéseket kell tennie a partnerségek és kereskedelmi megállapodások létrehozására” – jelentette ki Müller.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS