Szappanos Péter: Az ésszerűtlen emberek viszik előre a világot

Szappanos Péter: Az ésszerűtlen emberek viszik előre a világot
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 28., 09:00

Az üzleti életben is a brutális őszinteség az alapja mindennek – mondta az Üzletemnek Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője.

Szappanos Péter terveiközött szerepel egy új gyár felépítése az alapoktól a sikeres üzemeltetésig. Igyekszik megismerni a piac többi szereplőjét, kíváncsi a gondolkodásukra, a motivációjukra. Ha érdekli, hogy Péter miért lenne szívesen egy profi focicsapat menedzsere, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 342. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának? 

– Mindenképpen a Pápai Hús transzformációját, hiszen egy „futottak még” húsfeldolgozó kategóriából hoztuk fel, hoztuk vissza az ország egyik leginnovatívabb élelmiszergyártó cégévé. 

Milyen távra tervez? 

– Mindig az adott feladatnak megfelelő időhorizonton tervezek. Ami biztos, hogy a következő néhány napra vagy egy-két hétre mindig van részletes és pontos cselekvési tervem. Ehhez kapcsolódva van stratégiai koncepcióm is, amelyben a feladat legfontosabb mérföldköveit időrendben követem és szem előtt tartom. Hitem szerint a lényeg a tervezésen van, nem pedig a terveken. Ha a tervezés közben előre feltérképezzük a mozgatórugókat, meglátjuk a lehetséges összefüggéseket, akkor bármilyen előre nem várt változásra jobban tudunk reagálni. Van két, nagyon ideillő kedvenc idézetem, ami ezt igazán jól összefoglalja: „Még soha nem láttam olyan haditervet, ami túlélte volna a találkozást az ellenséggel.” A másik pedig így szól: „A tervek használhatatlanok, de a tervezés mindent megér.”

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján? 

– Egy új gyár létrehozása a tervezéstől kezdve a felépítésen át egészen a sikeres működésig.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet? 

– E tekintetben nagyon szerencsés vagyok, hiszen életem során számos sikeres és inspiráló embertől tanulhattam. De olyan nehéz összehasonlítani a különböző tanítások értékét, hogy azt gondolom, nem lenne fair bárkit név szerint kiemelnem, hiszen a maguk területén mind valami rendkívülit tettek le az asztalra, és inspiráltak engem. Valójában nem nagyon volt olyan ember, akitől – ha huzamosabb ideig kapcsolatban voltunk – ne tanultam volna valamit, amit aztán tovább vittem magamban.

Mivel motiválja a kollégáit? 

– Nagy autonómiát adok a csapatom tagjainak, akik így megélhetik az önmegvalósítás és kreativitás élményét. Ez szerintem ritka a nagyobb szervezeteknél. A szokványostól eltérő megközelítéseket, ötleteket, megoldásokat el is várom a kollégáktól. Magamat „unreasonable man”-nek tartom. A kifejezést George Bernard Shaw-tól kölcsönöztem. Ő azt mondta, hogy csak az észszerűtlen emberek viszik előbbre a világot, mert ők magukhoz igazítják a környezetüket, míg az észszerűek igazodnak hozzá. Ebben az értelemben mi is ésszerűtlen emberek voltunk, amikor egy tradicionális húsipari cégnél vegán húspótló termékek gyártásába kezdtünk.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen? 

– Profi focicsapat menedzsere szívesen lennék. Hatalmas és izgalmas kihívás lehet maximalizálni az elért eredményt, mindeközben figyelni a csapat összhangjára, figyelembe venni a játékosok egyéni adottságait, a pénzügyi lehetőségeket, a taktikát, a különböző motivációs eszközöket. Megnézném, ebben hogyan állom meg a helyem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait? 

– Hiszek a személyes kontaktus erejében. Konferenciákon, szakmai összejöveteleken igyekszem megismerkedni a többi piaci szereplővel, és közben megérteni gondolkodásukat, motivációikat, valamint aspirációikat, hogy minél több, velük kapcsolatos, potenciális win-win szituáció ötlete születhessen meg. Ezen kívül szerintem az üzleti életben is mindennek az alapja a brutális őszinteség.

Mire sajnálja az idejét? 

– A hétköznapi cikkek bevásárlására.

Mivel lehet felbosszantani? 

– Amikor egy jól megalapozott és helyes döntést, ami abban a szituációban teljesen indokolt volt, utólag, a tények ismeretében megkérdőjeleznek. Mondok egy sarkított példát: ha évekig fizetjük az autónkra a drága casco biztosítást, de semmilyen kár nem történik, és utólag valaki azt mondja, hogy feleslegesen fizettük a biztosítást.  Minden ehhez hasonló kritika, utólagos okoskodás felbosszant.

Milyen önkéntes munkát vállalna? 

– Az önkénteskedés már most is a mindennapjaim része. Március óta a Corvinus egyetem Alumni Ambassadorja vagyok, ami megtisztelő és motiváló feladat, hiszen ezzel annak a szellemi közösségnek lehetek az aktív, formáló tagja, amelyben a szakmai tudásom alapjait egykor elsajátítottam. Emellett már több éve mentorálok számos tehetséges fiatalt, akiket így vagy úgy utamba sodort az élet. Igyekszem a fiatalokat inspirálni, tanítani, és magam is tanulni tőlük.

Mire nem sajnálja a pénzt? 

– A minőségi élelmiszerre, és bármilyen, nem hozzáadott értékű feladat automatizálására, vagy éppen az adott feladat delegálásának megszervezésére a szakmai és a magánéletemben sem sajnálom a pénzt.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni? 

– A tenisz. Mind az aktív játék, mind a tévéközvetítések nézése. Ilyenkor csak a játékot élvezem.

(Fotók: Pápai Hús)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS