Salga Péter: Sokkal rugalmasabbak vagyunk a mamutoknál

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 16., 10:00

Nagy a zaj az IT szállítók kavalkádjában, nem egyszerű kitűnni. De a fő kihívás számomra inkább a munkatársak és a magam fejlődésének biztosítása – mondta az Üzletemnek adott interjúban Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Mit tanult a Dyntell a koronavírus-járványból? Hogyan alakult át a piac?

– Azok a cégek tudtak jól reagálni a járványra, ahol fejlett volt az informatikai háttér, a folyamatok digitalizálva voltak és a munkatársak kontrollja megvalósult. Megnövekedett az igény a cégek közötti elektronikus kapcsolattartásra (e-kereskedelem, B2B, e-számla, EDI) és a néhány nehéz hónap alatt mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy vállalat, megfelelő üzleti szoftver nélkül a működését kockáztatja.

Szükség volt új stratégiára a megváltozott helyzetben?

– Március végén öt különböző gördülő pénzügyi tervünk volt a második negyedévre és volt olyan, amit úgy hívtak, hogy „underpessimistic”. Szerencsére a legjobb szcenáriók váltak valóra, és mind Romániában, mind Magyarországon dinamikusan tudunk nőni tovább 2020-ban is.

Mi a cég versenyelőnye a konkurens vállalkozásokkal szemben?

– Fejlesztünk ERP-t és üzleti intelligencia rendszert is, megoldást tudunk adni az ipari automatizálási igényekre és értünk a mesterséges intelligenciához. Ez a mix ritka a magyar piacon. A kis szállítók közül kiemelkedünk, de sokkal rugalmasabbak vagyunk, mint a mamutok.

Hogyan lehet beépíteni a vállalatirányításrendszerbe az adatelemzést?

– A világ azt várja, hogy a mesterséges intelligencia elérje azt a szintet, hogy a szoftver automatikusan tud vezérelni egy vállalatot: szól, ha baj van, elemez és beavatkozik, így a vezetőnek csak a stratégiai döntésekkel kell majd foglalkoznia. Nem vagyunk olyan messze ettől a korszaktól, de jelenleg csak a vezetőkkel együtt gondolkodva tudunk ilyen rendszereket kialakítani.

Úgy tűnik, hogy IT-vonalon ma igazán egyszerű a helyzet, akkora a kereslet. Tényleg minden ilyen simán megy?

– Nagy a zaj az IT szállítók kavalkádjában, nem egyszerű kitűnni. De a fő kihívás számomra inkább a munkatársak és magam fejlődésének biztosítása.

Milyen új termékeket kínálnak a közeljövőben?

– Az adatelemzést és az üzleti intelligenciát szeretnénk a kkv-k számára elérhetővé tenni.

A nagyvállalatok mellett milyen szektorban érdemes megszólítani a kkv-kat?

– Mi azokat a cégeket szólítjuk meg, ahol a standard megoldások nem jól működnek. Általában a gyártók ilyenek, illetve ahol logisztikai kihívások vannak, de a bonyolult projekt alapú működést is szeretjük.

Tisztában vannak a magyar cégek azzal, hogy mit kezdjenek az adatvagyonukkal?

– Azt, hogy mennyire nincsenek tisztában nálunk ezzel, a magyar termelékenységi adatokból lehet lemérni legjobban. Sok helyen sajnos még azt is magyarázni kell, hogy miért kell adatot gyűjteni, de ahol van adat, ott sem használják, pedig kivétel nélkül drasztikusan növelhető a profit az adatok elemzésével.

Hány fős a Dyntell szakembergárdája, milyen erősítésre, bővítésre készülnek?

– 3 országban 100 fő feletti. Szinte minden területen bővülünk, fejlesztőket, tanácsadókat és projekt menedzsereket is keresünk.

Mi szükséges ahhoz, hogy a Dyntell belépjen a közép-európai piacokra?

– Bízom benne, hogy jó úton vagyunk ehhez, és csak a kitartás szükséges hozzá.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs ilyen listám. Szeretnék minél tovább a nagyszerű kollégáimmal dolgozni és egyre több ügyfélnek segíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-10 10:20:02
Szinte minden cégnek van már valamilyen biztosítása. Leginkább kötelező és casco, de a vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás is népszerű, miközben a kibertámadások ellen csak 100-ból 2 cég védekezik – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből.
2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS