Salga Péter: Sokkal rugalmasabbak vagyunk a mamutoknál

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 16., 10:00

Nagy a zaj az IT szállítók kavalkádjában, nem egyszerű kitűnni. De a fő kihívás számomra inkább a munkatársak és a magam fejlődésének biztosítása – mondta az Üzletemnek adott interjúban Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Mit tanult a Dyntell a koronavírus-járványból? Hogyan alakult át a piac?

– Azok a cégek tudtak jól reagálni a járványra, ahol fejlett volt az informatikai háttér, a folyamatok digitalizálva voltak és a munkatársak kontrollja megvalósult. Megnövekedett az igény a cégek közötti elektronikus kapcsolattartásra (e-kereskedelem, B2B, e-számla, EDI) és a néhány nehéz hónap alatt mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy vállalat, megfelelő üzleti szoftver nélkül a működését kockáztatja.

Szükség volt új stratégiára a megváltozott helyzetben?

– Március végén öt különböző gördülő pénzügyi tervünk volt a második negyedévre és volt olyan, amit úgy hívtak, hogy „underpessimistic”. Szerencsére a legjobb szcenáriók váltak valóra, és mind Romániában, mind Magyarországon dinamikusan tudunk nőni tovább 2020-ban is.

Mi a cég versenyelőnye a konkurens vállalkozásokkal szemben?

– Fejlesztünk ERP-t és üzleti intelligencia rendszert is, megoldást tudunk adni az ipari automatizálási igényekre és értünk a mesterséges intelligenciához. Ez a mix ritka a magyar piacon. A kis szállítók közül kiemelkedünk, de sokkal rugalmasabbak vagyunk, mint a mamutok.

Hogyan lehet beépíteni a vállalatirányításrendszerbe az adatelemzést?

– A világ azt várja, hogy a mesterséges intelligencia elérje azt a szintet, hogy a szoftver automatikusan tud vezérelni egy vállalatot: szól, ha baj van, elemez és beavatkozik, így a vezetőnek csak a stratégiai döntésekkel kell majd foglalkoznia. Nem vagyunk olyan messze ettől a korszaktól, de jelenleg csak a vezetőkkel együtt gondolkodva tudunk ilyen rendszereket kialakítani.

Úgy tűnik, hogy IT-vonalon ma igazán egyszerű a helyzet, akkora a kereslet. Tényleg minden ilyen simán megy?

– Nagy a zaj az IT szállítók kavalkádjában, nem egyszerű kitűnni. De a fő kihívás számomra inkább a munkatársak és magam fejlődésének biztosítása.

Milyen új termékeket kínálnak a közeljövőben?

– Az adatelemzést és az üzleti intelligenciát szeretnénk a kkv-k számára elérhetővé tenni.

A nagyvállalatok mellett milyen szektorban érdemes megszólítani a kkv-kat?

– Mi azokat a cégeket szólítjuk meg, ahol a standard megoldások nem jól működnek. Általában a gyártók ilyenek, illetve ahol logisztikai kihívások vannak, de a bonyolult projekt alapú működést is szeretjük.

Tisztában vannak a magyar cégek azzal, hogy mit kezdjenek az adatvagyonukkal?

– Azt, hogy mennyire nincsenek tisztában nálunk ezzel, a magyar termelékenységi adatokból lehet lemérni legjobban. Sok helyen sajnos még azt is magyarázni kell, hogy miért kell adatot gyűjteni, de ahol van adat, ott sem használják, pedig kivétel nélkül drasztikusan növelhető a profit az adatok elemzésével.

Hány fős a Dyntell szakembergárdája, milyen erősítésre, bővítésre készülnek?

– 3 országban 100 fő feletti. Szinte minden területen bővülünk, fejlesztőket, tanácsadókat és projekt menedzsereket is keresünk.

Mi szükséges ahhoz, hogy a Dyntell belépjen a közép-európai piacokra?

– Bízom benne, hogy jó úton vagyunk ehhez, és csak a kitartás szükséges hozzá.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs ilyen listám. Szeretnék minél tovább a nagyszerű kollégáimmal dolgozni és egyre több ügyfélnek segíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS