Salga Péter: Sokkal rugalmasabbak vagyunk a mamutoknál

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 10. 16., 10:00

Nagy a zaj az IT szállítók kavalkádjában, nem egyszerű kitűnni. De a fő kihívás számomra inkább a munkatársak és a magam fejlődésének biztosítása – mondta az Üzletemnek adott interjúban Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Mit tanult a Dyntell a koronavírus-járványból? Hogyan alakult át a piac?

– Azok a cégek tudtak jól reagálni a járványra, ahol fejlett volt az informatikai háttér, a folyamatok digitalizálva voltak és a munkatársak kontrollja megvalósult. Megnövekedett az igény a cégek közötti elektronikus kapcsolattartásra (e-kereskedelem, B2B, e-számla, EDI) és a néhány nehéz hónap alatt mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy vállalat, megfelelő üzleti szoftver nélkül a működését kockáztatja.

Szükség volt új stratégiára a megváltozott helyzetben?

– Március végén öt különböző gördülő pénzügyi tervünk volt a második negyedévre és volt olyan, amit úgy hívtak, hogy „underpessimistic”. Szerencsére a legjobb szcenáriók váltak valóra, és mind Romániában, mind Magyarországon dinamikusan tudunk nőni tovább 2020-ban is.

Mi a cég versenyelőnye a konkurens vállalkozásokkal szemben?

– Fejlesztünk ERP-t és üzleti intelligencia rendszert is, megoldást tudunk adni az ipari automatizálási igényekre és értünk a mesterséges intelligenciához. Ez a mix ritka a magyar piacon. A kis szállítók közül kiemelkedünk, de sokkal rugalmasabbak vagyunk, mint a mamutok.

Hogyan lehet beépíteni a vállalatirányításrendszerbe az adatelemzést?

– A világ azt várja, hogy a mesterséges intelligencia elérje azt a szintet, hogy a szoftver automatikusan tud vezérelni egy vállalatot: szól, ha baj van, elemez és beavatkozik, így a vezetőnek csak a stratégiai döntésekkel kell majd foglalkoznia. Nem vagyunk olyan messze ettől a korszaktól, de jelenleg csak a vezetőkkel együtt gondolkodva tudunk ilyen rendszereket kialakítani.

Úgy tűnik, hogy IT-vonalon ma igazán egyszerű a helyzet, akkora a kereslet. Tényleg minden ilyen simán megy?

– Nagy a zaj az IT szállítók kavalkádjában, nem egyszerű kitűnni. De a fő kihívás számomra inkább a munkatársak és magam fejlődésének biztosítása.

Milyen új termékeket kínálnak a közeljövőben?

– Az adatelemzést és az üzleti intelligenciát szeretnénk a kkv-k számára elérhetővé tenni.

A nagyvállalatok mellett milyen szektorban érdemes megszólítani a kkv-kat?

– Mi azokat a cégeket szólítjuk meg, ahol a standard megoldások nem jól működnek. Általában a gyártók ilyenek, illetve ahol logisztikai kihívások vannak, de a bonyolult projekt alapú működést is szeretjük.

Tisztában vannak a magyar cégek azzal, hogy mit kezdjenek az adatvagyonukkal?

– Azt, hogy mennyire nincsenek tisztában nálunk ezzel, a magyar termelékenységi adatokból lehet lemérni legjobban. Sok helyen sajnos még azt is magyarázni kell, hogy miért kell adatot gyűjteni, de ahol van adat, ott sem használják, pedig kivétel nélkül drasztikusan növelhető a profit az adatok elemzésével.

Hány fős a Dyntell szakembergárdája, milyen erősítésre, bővítésre készülnek?

– 3 országban 100 fő feletti. Szinte minden területen bővülünk, fejlesztőket, tanácsadókat és projekt menedzsereket is keresünk.

Mi szükséges ahhoz, hogy a Dyntell belépjen a közép-európai piacokra?

– Bízom benne, hogy jó úton vagyunk ehhez, és csak a kitartás szükséges hozzá.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs ilyen listám. Szeretnék minél tovább a nagyszerű kollégáimmal dolgozni és egyre több ügyfélnek segíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS