Péntek Károly: Soha nem tudhatom, hogy mi ihlet meg

Péntek Károly: Soha nem tudhatom, hogy mi ihlet meg
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 06., 12:11

Az utóbbi években nem a pénz lett a legfontosabb motivációs eszköz, sokat számít a munkahelyi környezet, a rugalmasság és a baráti légkör – mondta az Üzletemnek Péntek Károly, a Windoor Cégcsoport tulajdonosa.

Péntek Károlyra nagy hatással van a 10 éve létrejött Zalaegerszegi Vállalkozói Klub, ahol a legfiatalabb vállalkozóként tevékenykedik. Sokat tanul a nála tapasztaltabbaktól, ahogy ő is igyekszik minél több tudást átadni. Hosszú távú tervei között szerepel, hogy egyszer majd sikeresen vigye végig a generációváltást. Károly idén kiérdemelte a FIVOSZ Év Fiatal Vállalkozója címét. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz 362. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az Év Fiatal Vállalkozója elismerést, mert ez is megmutatja, hogy jó úton haladok, hosszú évek kemény munkája lassan megtérül.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra tervezek, mert szeretném átélni, megoldani a generációváltást.  Két fiú gyermekem van, bízom benne, hogy megtalálják az önálló hangot azon belül, amit felépítettem és lesz kedvük továbbvinni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Soha nem tudhatom, mi ihlet meg és lépek új irányba. Kifejezett szakmai bakancslistám nincs, apróbb célpontokat pedig nem árulok el. Annyi tisztán látható, hogy olyan helyzetben működöm jól, ahol sok a kihívás és alkothatok.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Gyermekkoromban természetesen a szüleimtől. Kiemelten édesapámtól, akitől szorgalmat és precizitást tanultam. Későbbiekben nagy hatással volt rám a 10 éve létrejött Zalaegerszegi Vállalkozói Klub. Legfiatalabb vállalkozóként vagyok tagja ennek a társaságnak, ahol tapasztalt üzletemberektől rengeteget kérdeztem, tanultam az elmúlt évtizedben.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Az utóbbi években nem a pénz lett a legfontosabb motivációs eszköz, sokat számít a munkahelyi környezet, a rugalmasság és a baráti légkör. Rendszeresen tartunk céges/családi rendezvényeket a kollégáink részére, hogy jobban megismerjük egymást és családjukat egy kötetlen beszélgetés során.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon szeretem, amit csinálok, nem változtatnék rajta. Napi, aktív feladataim mindig más cégemhez, projektemhez kötődnek. Elég változatos a tevékenységem, jelen vagyok az építőiparban és az autóiparban is. Mi lehet egy fiú álma ezen kívül?

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Sokat számít a személyes kapcsolattartás, ezért amíg a Covid-19 járvány engedte, rendszeres résztvevője voltam az európai nemzetközi építőipari vásároknak. Sok szakmabeli emberrel tudtam találkozni ezeken az eseményeken és új ötletekkel/impulzusokkal tértem haza. A helyi üzleti kapcsolatokat szintén rendezvényeken, fórumokon építettem ki.

Mire sajnálja az idejét?

– Ami nem szolgálja a hatékony működést, illetve a fejlődést. Nagyon szoros az időbeosztásom. Kénytelen vagyok mérlegelni milyen projektre és kire fordítom az időmet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hozzá nem értéssel és lustasággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egyelőre időm nem engedi, hogy ilyesmin gondolkozzam.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó munkatárs megbecsülésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő. Egy 3 éves kisfiú igazán a pillanatban tartja az embert. A sport az életem szerves része. Korábban atletizáltam, futballoztam, manapság rendszeresen futok. Általában kora reggel lekocogok pár kilométert, ez teljesen kiszellőzteti a fejemet és jól indul a napom. Már többször teljesítettem a maratoni távot is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 19:20:00
A digitális évtized helyzetéről szóló első jelentés átfogó képet ad arról, hogy milyen eredmények születtek a digitális átállás megvalósítása terén, és mennyire sikerült elősegíteni, hogy az Unió digitális szempontból szuverénebbé, reziliensebbé és versenyképesebbé váljon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS