Péntek Károly: Soha nem tudhatom, hogy mi ihlet meg

Péntek Károly: Soha nem tudhatom, hogy mi ihlet meg
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 06., 12:11

Az utóbbi években nem a pénz lett a legfontosabb motivációs eszköz, sokat számít a munkahelyi környezet, a rugalmasság és a baráti légkör – mondta az Üzletemnek Péntek Károly, a Windoor Cégcsoport tulajdonosa.

Péntek Károlyra nagy hatással van a 10 éve létrejött Zalaegerszegi Vállalkozói Klub, ahol a legfiatalabb vállalkozóként tevékenykedik. Sokat tanul a nála tapasztaltabbaktól, ahogy ő is igyekszik minél több tudást átadni. Hosszú távú tervei között szerepel, hogy egyszer majd sikeresen vigye végig a generációváltást. Károly idén kiérdemelte a FIVOSZ Év Fiatal Vállalkozója címét. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz 362. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az Év Fiatal Vállalkozója elismerést, mert ez is megmutatja, hogy jó úton haladok, hosszú évek kemény munkája lassan megtérül.

Milyen távra tervez?

– Hosszú távra tervezek, mert szeretném átélni, megoldani a generációváltást.  Két fiú gyermekem van, bízom benne, hogy megtalálják az önálló hangot azon belül, amit felépítettem és lesz kedvük továbbvinni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Soha nem tudhatom, mi ihlet meg és lépek új irányba. Kifejezett szakmai bakancslistám nincs, apróbb célpontokat pedig nem árulok el. Annyi tisztán látható, hogy olyan helyzetben működöm jól, ahol sok a kihívás és alkothatok.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Gyermekkoromban természetesen a szüleimtől. Kiemelten édesapámtól, akitől szorgalmat és precizitást tanultam. Későbbiekben nagy hatással volt rám a 10 éve létrejött Zalaegerszegi Vállalkozói Klub. Legfiatalabb vállalkozóként vagyok tagja ennek a társaságnak, ahol tapasztalt üzletemberektől rengeteget kérdeztem, tanultam az elmúlt évtizedben.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Az utóbbi években nem a pénz lett a legfontosabb motivációs eszköz, sokat számít a munkahelyi környezet, a rugalmasság és a baráti légkör. Rendszeresen tartunk céges/családi rendezvényeket a kollégáink részére, hogy jobban megismerjük egymást és családjukat egy kötetlen beszélgetés során.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon szeretem, amit csinálok, nem változtatnék rajta. Napi, aktív feladataim mindig más cégemhez, projektemhez kötődnek. Elég változatos a tevékenységem, jelen vagyok az építőiparban és az autóiparban is. Mi lehet egy fiú álma ezen kívül?

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Sokat számít a személyes kapcsolattartás, ezért amíg a Covid-19 járvány engedte, rendszeres résztvevője voltam az európai nemzetközi építőipari vásároknak. Sok szakmabeli emberrel tudtam találkozni ezeken az eseményeken és új ötletekkel/impulzusokkal tértem haza. A helyi üzleti kapcsolatokat szintén rendezvényeken, fórumokon építettem ki.

Mire sajnálja az idejét?

– Ami nem szolgálja a hatékony működést, illetve a fejlődést. Nagyon szoros az időbeosztásom. Kénytelen vagyok mérlegelni milyen projektre és kire fordítom az időmet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hozzá nem értéssel és lustasággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egyelőre időm nem engedi, hogy ilyesmin gondolkozzam.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó munkatárs megbecsülésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő. Egy 3 éves kisfiú igazán a pillanatban tartja az embert. A sport az életem szerves része. Korábban atletizáltam, futballoztam, manapság rendszeresen futok. Általában kora reggel lekocogok pár kilométert, ez teljesen kiszellőzteti a fejemet és jól indul a napom. Már többször teljesítettem a maratoni távot is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-01-26 17:57:24
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint január 31-én éjfélkor nagyjából 2,8 millió, a 2021-es évre megváltott éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le, és ez a nap a mentességek és kedvezmények igénybevételéhez kapcsolódó bejelentési határidő is.

  Rovathírek: GUSTO

A Griffé egy olyan egyedülálló mandula rocher, amelyben a mandulapálcikák frissen pörkölt fekete szezámmaggal és granolával találkoznak magas kakaótartalmú tejcsokoládéban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS