Iványi Ildikó: Egy szakembernek az idő a barátja

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 14., 10:15

Pénzügyi kultúránkat a fiatal generáción keresztül modern eszközök bevonásával tudjuk fejleszteni – mondja az Üzletemnek Iványi Ildikó. A pénzügyi tervező, coach rendszeresen vlogol és blogol, de az energiavámpírokra kimondottan sajnálja az idejét.

Iványi Ildikó tagja egy csoportnak, amelyben fiatal nőket támogatnak a vállalkozásuk elindításában. Egyébként is szeret fiatalokkal foglalkozni, hiszen ők nem csak a jövőt, hanem a jelent is jelentik. A befektetési piac szakértője, komoly csapattal dolgozik együtt. A gyors, pontos és befolyásmentes tájékoztatás híve. Ha kíváncsi egy felfedező és betűfaló gondolataira, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 70. interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Kisebb-nagyobb eredményeket értem el, ezek által jutottam el oda, ahol most vagyok. Nagy eredménynek tartom, hogy megtettem egy olyan lépést, amellyel minden egyes nap szakmailag méretek meg. Olyan ügyfelekkel dolgozom, akik azt a szakmai tudást és tapasztalatot fizetik meg, amelyben ők maguk javára fordítható értéket látnak.

Milyen távra tervez?

– Nincs időkorlát. Úgy gondolom, hogy egy szakembernek az idő a barátja. A sok ügyfélkapcsolat, tárgyalás, képzés javára válik mindenkinek, nekem is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Azt a szakmai színvonalat, amit a mindennapi munkámban élek, még magasabb színvonalra emelni, és az erre fogékony és elkötelezett fiataloknak átadni. Abban hiszek, hogy a pénzügyi kultúránkat is a fiatal generáción keresztül, a modern eszközök bevonásával tudjuk fejleszteni, és ebben is a fejlett világ színvonalára kerülni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan családból jövök, ahol mindig az egyéni teljesítmény állt a központban. Nem a tárgyi vagyon vagy a pozíció alapján ítélték meg a kapcsolatokat. Nagy tudással, szakmai elkötelezettséggel rendelkező mentoraim voltak és vannak ma is, akiktől tanulhattam és tanulhatok a mai napig.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Itthon.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Abban maradok, amit ma is hivatásomnak tekintek. Ebben szeretnék jobb és még jobb lenni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Az ajánlás a legjobb üzleti kapcsolatépítés. Rendezvényeket szervezek pénzpiaci szereplők, elemzők a vendégeim. Ezzel a rendezvény résztvevői rögtön „tesztelhetik” azt a szakmai színvonalat, amit képviselek. Rendszeresen vlogolok és blogolok, valamint előadok. Sok meghívást kapok különféle rendezvényekre, amelyek szintén jó alkalmak az üzleti kapcsolatok építésére.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az „energiavámpírokra”. Az üres, tartalmatlan beszélgetésekre, megbeszélésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményre! Legyen az saját képzés, egy jó könyv, koncert, színházi előadás és utazás.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha visszaélnek a bizalmammal, gazdálkodnak az időmmel, manipulálni szeretnének, és ha valaki a hatalmát fitogtatja leplezve a hozzá nem értését.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Mint mondtam, több rendezvényt szervezek, részt veszek olyan tréningeken is segítőként, ahol a személyiség fejlesztése, a vállalti kultúra elsajátítása, az egymással folytatott kommunikáció tartalmi növelése a cél. Tagja vagyok egy olyan csoportnak, amelyben fiatal vállalkozó nőket támogatunk a vállalkozásuk elindításában egy szakmai programmal.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő, valamint az utazás és az olvasás. Felfedező és betűfaló vagyok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS