Iványi Ildikó: Egy szakembernek az idő a barátja

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 14., 10:15

Pénzügyi kultúránkat a fiatal generáción keresztül modern eszközök bevonásával tudjuk fejleszteni – mondja az Üzletemnek Iványi Ildikó. A pénzügyi tervező, coach rendszeresen vlogol és blogol, de az energiavámpírokra kimondottan sajnálja az idejét.

Iványi Ildikó tagja egy csoportnak, amelyben fiatal nőket támogatnak a vállalkozásuk elindításában. Egyébként is szeret fiatalokkal foglalkozni, hiszen ők nem csak a jövőt, hanem a jelent is jelentik. A befektetési piac szakértője, komoly csapattal dolgozik együtt. A gyors, pontos és befolyásmentes tájékoztatás híve. Ha kíváncsi egy felfedező és betűfaló gondolataira, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 70. interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Kisebb-nagyobb eredményeket értem el, ezek által jutottam el oda, ahol most vagyok. Nagy eredménynek tartom, hogy megtettem egy olyan lépést, amellyel minden egyes nap szakmailag méretek meg. Olyan ügyfelekkel dolgozom, akik azt a szakmai tudást és tapasztalatot fizetik meg, amelyben ők maguk javára fordítható értéket látnak.

Milyen távra tervez?

– Nincs időkorlát. Úgy gondolom, hogy egy szakembernek az idő a barátja. A sok ügyfélkapcsolat, tárgyalás, képzés javára válik mindenkinek, nekem is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Azt a szakmai színvonalat, amit a mindennapi munkámban élek, még magasabb színvonalra emelni, és az erre fogékony és elkötelezett fiataloknak átadni. Abban hiszek, hogy a pénzügyi kultúránkat is a fiatal generáción keresztül, a modern eszközök bevonásával tudjuk fejleszteni, és ebben is a fejlett világ színvonalára kerülni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan családból jövök, ahol mindig az egyéni teljesítmény állt a központban. Nem a tárgyi vagyon vagy a pozíció alapján ítélték meg a kapcsolatokat. Nagy tudással, szakmai elkötelezettséggel rendelkező mentoraim voltak és vannak ma is, akiktől tanulhattam és tanulhatok a mai napig.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Itthon.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Abban maradok, amit ma is hivatásomnak tekintek. Ebben szeretnék jobb és még jobb lenni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Az ajánlás a legjobb üzleti kapcsolatépítés. Rendezvényeket szervezek pénzpiaci szereplők, elemzők a vendégeim. Ezzel a rendezvény résztvevői rögtön „tesztelhetik” azt a szakmai színvonalat, amit képviselek. Rendszeresen vlogolok és blogolok, valamint előadok. Sok meghívást kapok különféle rendezvényekre, amelyek szintén jó alkalmak az üzleti kapcsolatok építésére.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az „energiavámpírokra”. Az üres, tartalmatlan beszélgetésekre, megbeszélésekre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményre! Legyen az saját képzés, egy jó könyv, koncert, színházi előadás és utazás.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha visszaélnek a bizalmammal, gazdálkodnak az időmmel, manipulálni szeretnének, és ha valaki a hatalmát fitogtatja leplezve a hozzá nem értését.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Mint mondtam, több rendezvényt szervezek, részt veszek olyan tréningeken is segítőként, ahol a személyiség fejlesztése, a vállalti kultúra elsajátítása, az egymással folytatott kommunikáció tartalmi növelése a cél. Tagja vagyok egy olyan csoportnak, amelyben fiatal vállalkozó nőket támogatunk a vállalkozásuk elindításában egy szakmai programmal.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal töltött idő, valamint az utazás és az olvasás. Felfedező és betűfaló vagyok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS