Gerendy Zoltán: Egy tudásalapú feladatkörben a legjobb motiváló erő az érdekes és változatos munka

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 05. 11., 10:00

Dinamikusan fejlődő társadalom nem tud működni korszerű és széles körű közteherviselés nélkül – mondta az Üzletemnek Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat ügyvezetője és adótanácsadó partnere.

Gerendy Zoltán immár harminc éve, a pályakezdés óta dolgozik a BDO-nál. „Ez azt gondolom, sok mindent elárul arról, hogy mennyire szeretem a szakmámat és mennyire hiszek a cégünkben” – vallja. Gerendy Zoltán 1996 óta áll a BDO Magyarország élén, amely jelenleg a legnagyobb magyar tulajdonban lévő professzionális tanácsadó cégcsoporttá nőtte ki magát, így a BDO-t immár Magyarországon is a négy óriás tanácsadó cég mellett a „Big Fifth”-ként tartják számon. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 170. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ilyen pontokat nem tudok definiálni. A feladatok egymás után jönnek és oldjuk meg őket. Minden időszaknak megvan a maga szépsége és problémája is egyben.

– Milyen távra tervez?

– Stratégiailag 3-5 évre, a gyakorlatban csak rövidtávra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném az adózást, mint a közteherviselés alapkövét egy sokkal elfogadottabb feladattá/kötelességgé tenni a társadalmi köztudatban. Dinamikusan fejlődő társadalom nem tud működni korszerű és széles körű közteherviselés nélkül. Egy ilyen modern – a digitális korszak sajátosságait lekövető – de egyben jól tervezhető adórendszer elvi alapjainak kialakítása mindenképp nagyon érdekes kihívás lenne.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Folyamatosan tanulok, beleértve képzéseket, ügyfél feladatokat, kollégákkal történő egyeztetéseket. Kedvenc szakterületem a nemzetközi adózás, ebben a témában a legjobb szakemberek/specialisták sajnos külföldön vannak.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Nem kell őket motiválni, ha jó volt a kiválasztásuk, megy az önmagától is. Egy tudásalapú feladatkörben a legjobb motiváló és megtartó erő az érdekes és változatos munka, valamint a megfelelő közösség.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs ilyen ambícióm, de rengeteg minden érdekel. Talán zenei vagy filmproduceri feladatkör vonzana a legjobban, de ez csak a jéghegy csúcsa.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A szakmai üzleti kapcsolatok alapvetően megbízásokon/feladatokon keresztül jönnek létre, ezekhez külön építkezés nem kell, de jó marketing és kommunikáció igen. A tartós ügyfélkapcsolat nagy érték és az évek során nagyon erős bizalmi kapcsolattá tud fejlődni, amelyet mindkét félnek ápolnia kell.

– Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges és értelmetlen feladatokra.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Sok mindennel, de maradjon ez az én titkom. Annyit elmondok, hogy az őszinteséget nagyon nagyra értékelem az élet minden területén.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Több területen is vállaltam már ilyen feladatot, jelenleg a sport területén vagyok aktív. A jövőben ezt szeretném kiterjeszteni a filantrópia magyarországi erősítéséhez kapcsolódó feladatokkal (konkrétan: hogyan tudnak tehetősebb emberek jó célokat támogatni a vagyonukból). Meggyőződésem, hogy a filantrópia transzparens és széles körű jelenléte már önmagában nagyon sokat javítana a közhangulaton, jelentős pozitív hatást tudna az élet számos területén kifejteni, és megerősítené a sikeres magyar vállalkozók tiszteletét a köztudatban.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A pénz számomra alapvetően eszköz, amit a hétköznapi dolgokon túl minden olyanra felhasználok, amit hasznosnak tartok vagy örömet tudok vele szerezni.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Család, zene, festészet, tenisz, vitorlázás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS