Dencső Blanka: Erős csapattal többet érünk el, mint egyéni erőfeszítésekkel

Dencső Blanka: Erős csapattal többet érünk el, mint egyéni erőfeszítésekkel
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 10. 03., 12:09

A pozitív visszajelzések kultúrája Magyarországon a cégek többségénél nem alakult még ki, pedig rendkívül fontos ösztönző erővel bír a mindennapi munkában – mondta az Üzletemnek Dencső Blanka, a Profession.hu piackutatási és üzletfejlesztési szakértője.

Dencső Blanka fontosnak tartja a kreativitást és az innovációt, mert ezek nélkülözhetetlenek a versenyképesség fenntartásához. Úgy érzi, hogy a mesterséges intelligencia területe óriási lehetőségeket kínál a jövőben. A céggel és magánemberként is végez önkéntes munkát a „valamit mindig adj vissza” szabály alapján. Ha érdekli, hogy Blanka kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 487. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Esetemben sem csúcsokról, sem völgyekről nem lehet beszélni. Azt érzem, mióta belekerültem a munka világába, hogy folyamatosan egymásra építkezik minden tapasztalat, van egy folyamatos, stabil, emelkedő íve a karrierutamnak. Hol lassabban, hol gyorsabban emelkedik ez az ív, amiben mérföldköveket is meg lehet jelölni persze, amik meghatározóak voltak. Nincs konkrét elérendő csúcs, folyamatosan fenn szeretném tartani a munkám iránti szenvedélyt, kíváncsiságot és pontosságot – ez visz előre és biztosítja, hogy ez az ív mindig pozitív irányba menjen; és ehhez a munkahelyem és a vezetőim is tevőlegesen hozzásegítenek.

Milyen távra tervez?

– A Profession.hu-nál nagyon tisztán megfogalmazott, konkrét és több évre előremutató célok mentén dolgozunk. Mindannyian tudjuk, merre tartunk, merre „toljuk” együtt a többiekkel a projekteket, feladatokat, stratégiát.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szakmai bakancslistámon olyan kulcsfontosságú készségek és képességek fejlesztése szerepel, amelyek nélkülözhetetlenek a piackutatás és üzletfejlesztés területén. Ezek közé tartozik az adatelemzés mélyreható ismerete, a piaci trendek és versenytársak elemzése, a stratégiai tervezés. Emellett fontosnak tartom a kreativitást és az innovációt, hiszen ezek nélkülözhetetlenek a versenyképesség fenntartásához és a folyamatos fejlődéshez.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mind a tudományos, mind a piaci szférában több kiváló mentorom volt, akiktől rengeteget tanultam. Szerencsés vagyok, mert évek óta olyan környezetben dolgozom, ahol a kollégák és a vezetők is egymást motiválják, ösztönzik, hogy soha ne álljunk meg a tanulásban, mindig keressük az új lehetőségeket a fejlődésre. Mivel ők maguk jó példát mutatnak ebben, így ezt az értékrendet könnyű követni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kollégáimat a közösség és a közös célok motiválják leginkább. Hiszek abban, hogy egy erős csapat mindig többet ér el, mint az egyéni erőfeszítések. Az ötletek megosztása, a problémamegoldás a közös munkában, és a csoportos eredmények folyamatos elismerése mind hozzájárul a motivációhoz. Az inspiráló vezetés és a pozitív példamutatás is fontos szerepet játszik, és arra is nagy figyelmet fordítunk, hogy folyamatosan adjunk és kapjunk pozitív és (esetlegesen) negatív visszajelzéseket. Előbbi – a pozitív visszajelzések kultúrája – az, ami szerintem Magyarországon a cégek többségénél nem alakult még ki (a financiális elismerés van inkább fókuszban), pedig rendkívül fontos ösztönző erővel bír a mindennapi munkában.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bár a piackutatás és üzletfejlesztés területe mindig is a szenvedélyem volt, állandóan vonzódtam az innovációhoz és a technológiai fejlődéshez, ha nem is early birdként, hanem inkább followerként. Úgy érzem, hogy a mesterséges intelligencia területe óriási lehetőségeket kínál a jövőben. Így nem egy másik szakma, hanem a jelenleginek egy másik dimenzióba való emelése az, amivel szívesen fogok foglalkozni. Szerintem ezek kulcsfontosságúak lesznek a versenyképesség fenntartásához.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Büszke vagyok arra, hogy a Profession.hu-nál évek alatt felépítettünk egy olyan belső irányítású rendszert, ahol az ügyfeleinkkel (legyen az munkavállaló vagy munkaadó) közvetlen módon tudunk kommunikálni, folyamatosan a véleményüket kérdezni, visszajelzést kapni, ezáltal havonta több ezer ember és több száz cég válaszol azokra a munkaerő-piaci kérdésekre, amelyekkel folyamatosan monitorozhatjuk a piacot, megoldásokat kereshetünk problémáikra. Ebben az is benne van, hogy adatalapú döntéseket hozunk, és nem megérzésekre alapozottakat.

Mire sajnálja az idejét?

– Pusztán időrabló tevékenységekre: a túlzott mértékű szórakoztató online platformok használatára vagy a céltalan böngészésre gondolok.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az alkalmatlansággal és az „összecsapott”, rutinból végzett munkával. Azok a helyzetek, amikor valaki nem hajlandó megtenni a szükséges erőfeszítést vagy nem veszi komolyan a feladatait, képesek felbosszantani. Ahogy kisfiam mondaná, ha valaki „unprecíz”. A közös munka során az alapos munka és szakmai felelősségvállalás alapvető fontosságúak a sikeres együttműködéshez, és ezért nagyon zavar, ha valaki nem felel meg ezeknek az elvárásoknak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Cégünk 2020-ban indította el Az emberi oldal nevű CSR projektet a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévők megsegítésére, amiben mindenki aktívan részt vesz. Emellett magánemberként évek óta három szervezetnek végzek állandó és ad-hoc módon önkéntes munkát sport és gyermekvédelem területén. A „Valamit mindig adj vissza!” szabály nálam mindig is fontos volt, ez egy belső késztetés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségünkre és az utazásokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Curling meccs (játszva, nem nézve).

(Fotó: Profession.hu)

Olvassa el ezt is!

Sokan kedvelik a home office-t, mégis szűkülnek a lehetőségek.

Több vállalatnál volt fizetésemelés, mint amennyinél az év elején tervezték.

A béremelés erősebb versenyhelyzetet jelenthet a cégeknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-24 11:10:00
„Az Európai Tanács rendelete előmozdítja a digitális címkék használatát az uniós termésnövelő anyagokon, ugyanakkor szükség esetére megtartja a fizikai címkéket. Emellett javítja a címkék olvashatóságát, valamint egyszerűsíti a forgalmazók címkézési kötelezettségeit.”
2024-07-24 09:00:17
Az nem kérdés, hogy csak a legjobb minőségű cseh alapanyagokat, malátákat, prémium Saaz komlót és a főzde saját kútjából származó vizet használják a sör elkészítéséhez.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS