Üzleti hősöket díjaznak – A Lucart támogatja az Atlas Awardot

2022. 08. 02., 20:23

Etika, fenntarthatóság, kreativitás: az Atlas Award célja, hogy felhívja a figyelmet ezen értékek fontosságára, és elismerje azokat az üzleti hősöket, akik mindezeket magukénak tudhatják. A nevezéseket szeptember 18-ig várják, győztest október 6-án hirdetnek. A Magyarországon Nyergesújfalun jelenlévő olasz Lucart Csoportnál a fenntarthatóság kiemelt terület, az idei Atlas Awardot a papíripari cég is támogatja. 2022 üzleti hősének díja már elkészült, amit a művész, Marco Veronese mutatott be az Atlas World rendezvényén.

Az ITL Group által 2019-ben alapított Atlasz Award célja, hogy évente nyilvánoson elismerje azon magyarországi székhelyű cégek vezetőit, akik képesek arra, hogy a megszokott keretekből kilépve gondolkozzanak a fenntarthatóbb jövő érdekében.

A díj mellett elindult az Atlas World nevű új platform, valamint három hálózatépítő rendezvényt is tartanak. Eddig az első ilyet tartották meg, ahol Marco Veronese olasz művész bemutatta az Atlas Award 2022 díjra készített alkotását.

A Lucart Csoport Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója, Omar Balducci a támogatás kapcsán elmondta: „A Lucart Csoportnak fontosak e díj által elismert értékek. Elkötelezettek vagyunk a körkörös gazdasági modellek fejlesztése mellett. A higiénia javítását célzó megoldásainkkal gondoskodunk az emberekről és a környezetről, amelyben élünk, és dolgozunk. Egy jobb jövőt szeretnénk építeni, aminek a fenntarthatóság a kulcsa akár innovációinkban akár üzleti kapcsolatainkban.”

(Omar Balducci is rést vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 363. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Alessandro Farina, az ITL Group és az Atlas Award alapítója elmondta: „Két évszázados vállalkozói hagyományokkal rendelkező olasz családból származom. Fiatal koromtól kezdve megtanultam az üzleti élet fő értékeit: az etikát, a kreativitást és a fenntarthatóságot. A vállalkozóknak erkölcsi kötelességük az elődjeik és a jövő generációk felé egyaránt, hogy jobb világot építsenek. Arra vagyunk hivatottak, hogy inspiráljuk a következő generációkat”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS