Üzleti hősöket díjaznak – A Lucart támogatja az Atlas Awardot

2022. 08. 02., 20:23

Etika, fenntarthatóság, kreativitás: az Atlas Award célja, hogy felhívja a figyelmet ezen értékek fontosságára, és elismerje azokat az üzleti hősöket, akik mindezeket magukénak tudhatják. A nevezéseket szeptember 18-ig várják, győztest október 6-án hirdetnek. A Magyarországon Nyergesújfalun jelenlévő olasz Lucart Csoportnál a fenntarthatóság kiemelt terület, az idei Atlas Awardot a papíripari cég is támogatja. 2022 üzleti hősének díja már elkészült, amit a művész, Marco Veronese mutatott be az Atlas World rendezvényén.

Az ITL Group által 2019-ben alapított Atlasz Award célja, hogy évente nyilvánoson elismerje azon magyarországi székhelyű cégek vezetőit, akik képesek arra, hogy a megszokott keretekből kilépve gondolkozzanak a fenntarthatóbb jövő érdekében.

A díj mellett elindult az Atlas World nevű új platform, valamint három hálózatépítő rendezvényt is tartanak. Eddig az első ilyet tartották meg, ahol Marco Veronese olasz művész bemutatta az Atlas Award 2022 díjra készített alkotását.

A Lucart Csoport Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója, Omar Balducci a támogatás kapcsán elmondta: „A Lucart Csoportnak fontosak e díj által elismert értékek. Elkötelezettek vagyunk a körkörös gazdasági modellek fejlesztése mellett. A higiénia javítását célzó megoldásainkkal gondoskodunk az emberekről és a környezetről, amelyben élünk, és dolgozunk. Egy jobb jövőt szeretnénk építeni, aminek a fenntarthatóság a kulcsa akár innovációinkban akár üzleti kapcsolatainkban.”

(Omar Balducci is rést vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 363. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Alessandro Farina, az ITL Group és az Atlas Award alapítója elmondta: „Két évszázados vállalkozói hagyományokkal rendelkező olasz családból származom. Fiatal koromtól kezdve megtanultam az üzleti élet fő értékeit: az etikát, a kreativitást és a fenntarthatóságot. A vállalkozóknak erkölcsi kötelességük az elődjeik és a jövő generációk felé egyaránt, hogy jobb világot építsenek. Arra vagyunk hivatottak, hogy inspiráljuk a következő generációkat”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.