Üzleti hősöket díjaznak – A Lucart támogatja az Atlas Awardot

2022. 08. 02., 20:23

Etika, fenntarthatóság, kreativitás: az Atlas Award célja, hogy felhívja a figyelmet ezen értékek fontosságára, és elismerje azokat az üzleti hősöket, akik mindezeket magukénak tudhatják. A nevezéseket szeptember 18-ig várják, győztest október 6-án hirdetnek. A Magyarországon Nyergesújfalun jelenlévő olasz Lucart Csoportnál a fenntarthatóság kiemelt terület, az idei Atlas Awardot a papíripari cég is támogatja. 2022 üzleti hősének díja már elkészült, amit a művész, Marco Veronese mutatott be az Atlas World rendezvényén.

Az ITL Group által 2019-ben alapított Atlasz Award célja, hogy évente nyilvánoson elismerje azon magyarországi székhelyű cégek vezetőit, akik képesek arra, hogy a megszokott keretekből kilépve gondolkozzanak a fenntarthatóbb jövő érdekében.

A díj mellett elindult az Atlas World nevű új platform, valamint három hálózatépítő rendezvényt is tartanak. Eddig az első ilyet tartották meg, ahol Marco Veronese olasz művész bemutatta az Atlas Award 2022 díjra készített alkotását.

A Lucart Csoport Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója, Omar Balducci a támogatás kapcsán elmondta: „A Lucart Csoportnak fontosak e díj által elismert értékek. Elkötelezettek vagyunk a körkörös gazdasági modellek fejlesztése mellett. A higiénia javítását célzó megoldásainkkal gondoskodunk az emberekről és a környezetről, amelyben élünk, és dolgozunk. Egy jobb jövőt szeretnénk építeni, aminek a fenntarthatóság a kulcsa akár innovációinkban akár üzleti kapcsolatainkban.”

(Omar Balducci is rést vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 363. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Alessandro Farina, az ITL Group és az Atlas Award alapítója elmondta: „Két évszázados vállalkozói hagyományokkal rendelkező olasz családból származom. Fiatal koromtól kezdve megtanultam az üzleti élet fő értékeit: az etikát, a kreativitást és a fenntarthatóságot. A vállalkozóknak erkölcsi kötelességük az elődjeik és a jövő generációk felé egyaránt, hogy jobb világot építsenek. Arra vagyunk hivatottak, hogy inspiráljuk a következő generációkat”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS