Üzleti hősöket díjaznak – A Lucart támogatja az Atlas Awardot

2022. 08. 02., 20:23

Etika, fenntarthatóság, kreativitás: az Atlas Award célja, hogy felhívja a figyelmet ezen értékek fontosságára, és elismerje azokat az üzleti hősöket, akik mindezeket magukénak tudhatják. A nevezéseket szeptember 18-ig várják, győztest október 6-án hirdetnek. A Magyarországon Nyergesújfalun jelenlévő olasz Lucart Csoportnál a fenntarthatóság kiemelt terület, az idei Atlas Awardot a papíripari cég is támogatja. 2022 üzleti hősének díja már elkészült, amit a művész, Marco Veronese mutatott be az Atlas World rendezvényén.

Az ITL Group által 2019-ben alapított Atlasz Award célja, hogy évente nyilvánoson elismerje azon magyarországi székhelyű cégek vezetőit, akik képesek arra, hogy a megszokott keretekből kilépve gondolkozzanak a fenntarthatóbb jövő érdekében.

A díj mellett elindult az Atlas World nevű új platform, valamint három hálózatépítő rendezvényt is tartanak. Eddig az első ilyet tartották meg, ahol Marco Veronese olasz művész bemutatta az Atlas Award 2022 díjra készített alkotását.

A Lucart Csoport Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója, Omar Balducci a támogatás kapcsán elmondta: „A Lucart Csoportnak fontosak e díj által elismert értékek. Elkötelezettek vagyunk a körkörös gazdasági modellek fejlesztése mellett. A higiénia javítását célzó megoldásainkkal gondoskodunk az emberekről és a környezetről, amelyben élünk, és dolgozunk. Egy jobb jövőt szeretnénk építeni, aminek a fenntarthatóság a kulcsa akár innovációinkban akár üzleti kapcsolatainkban.”

(Omar Balducci is rést vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 363. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Alessandro Farina, az ITL Group és az Atlas Award alapítója elmondta: „Két évszázados vállalkozói hagyományokkal rendelkező olasz családból származom. Fiatal koromtól kezdve megtanultam az üzleti élet fő értékeit: az etikát, a kreativitást és a fenntarthatóságot. A vállalkozóknak erkölcsi kötelességük az elődjeik és a jövő generációk felé egyaránt, hogy jobb világot építsenek. Arra vagyunk hivatottak, hogy inspiráljuk a következő generációkat”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS