Már jelentkezhetnek a nők pénzügyi és vállalkozói ismereteit bővítő képzésre

2021. 07. 31., 15:00

A Dobbantó Program keretében idén ősszel is meghirdetésre kerül a kompetenciafejlesztő tréning, amely fő célja a nők vállalkozói ismereteinek bővítése. Az ismét személyes jelenlétet igénylő, tantermi oktatásra jelentkezhetnek vállalkozást indító és/vagy vezető nők egyaránt. A program szakmai együttműködő partnere, és a képzés megvalósítója a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

A „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” program alapítása óta eltelt 11 év tapasztalatai szerint elmondható, hogy a nők irányította vállalkozások valamilyen társadalmi ügyet képviselnek, és az alacsonyabb kockázatvállalás, valamint a kisebb léptékben gondolkodás jellemzi őket. Ez alapján a vállalkozónőknek a stratégiaalkotásban (üzleti és pénzügyi tervezés), az üzleti kapcsolatépítésben és az önbizalom növelésben van szükségük igazán támogatásra.

A Dobbantó program épp ezért úgy került finomhangolásra, hogy egyfelől fejlessze a vállalkozói kompetenciákat, és átfogó ismereteket nyújtson a vállalkozások működtetéséhez szükséges kulcsfontosságú témakörökben, másfelől pedig lehetőséget biztosítson a szakmai kapcsolati háló bővítésére.

 „A Budapest Bank CSR stratégiájában és vállalati kultúrájában egyaránt kiemelt szerepet kap a pénzügyi kultúra fejlesztése, valamint az esélyegyenlőség támogatása, különös tekintettel a nők karrierlehetőségeinek megteremtésére. A Dobbantó programon keresztül több mint egy évtizede támogatjuk a vállalkozónők képzését, és ezzel együtt az általuk irányított cégek versenyképességének fejlesztését annak érdekében, hogy minél több nők által vezetett mikro és kisvállalkozás legyen sikeres”– mondta Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője.

A 2021. szeptember 6-án induló 12 napos Dobbantó tréningen résztvevő hölgyek a vállalkozásfejlesztés területén elismert tapasztalt trénerektől tanulhatnak, többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá a saját vállalkozásukkal kapcsolatban testreszabott tanácsokat is kaphatnak.

A 20 fős csoportban hat hétre leosztott 12 napon, összesen 90 órában zajló képzést elvégzők tapasztalati úton sajátíthatják el a vállalkozásvezetéshez szükséges legfontosabb készségeket, zárásképp pedig a tréning szakemberei által véleményezett, kész üzleti tervekkel távozhatnak.

„A Dobbantó tréninget elvégzett 450 fős Dobbantó üzleti közösség vállalkozói múltjukat, helyzetüket tekintve sokszínű. A fiatal vállalkozónőket, több éves múlttal rendelkező vállalkozókat, a munkavállalói státuszt vállalkozói létre váltó hölgyeket, valamint a családi vállalkozásban aktívan szerepet vállaló hölgyeket összekötő legerősebb erő, hogy együtt fejlesztették, alakították vállalkozásukat egymás és a trénerek visszajelzései, megerősítései, biztatása révén, amit minden résztvevő a Dobbantó előnyeként említ” – mondta Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az őszi Dobbantó tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül lehet jelentkezni ide kattintva, 2021. augusztus 25-ig. Tekintettel a bizonytalan járványügyi helyzetre, illetve a zárt térben zajló tréningre a szervezők javasolják, hogy a jelentkezők rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal, vagy más módon igazolják, hogy a fertőzöttség nem áll fenn.

A tréningre azon hölgyek jelentkezését várják továbbá, akik változó körülmények esetén online formában is folytatni tudják a képzést, vagyis rendelkezésükre állnak az ehhez szükséges eszközök és feltételek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS