Már jelentkezhetnek a nők pénzügyi és vállalkozói ismereteit bővítő képzésre

2021. 07. 31., 15:00

A Dobbantó Program keretében idén ősszel is meghirdetésre kerül a kompetenciafejlesztő tréning, amely fő célja a nők vállalkozói ismereteinek bővítése. Az ismét személyes jelenlétet igénylő, tantermi oktatásra jelentkezhetnek vállalkozást indító és/vagy vezető nők egyaránt. A program szakmai együttműködő partnere, és a képzés megvalósítója a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

A „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” program alapítása óta eltelt 11 év tapasztalatai szerint elmondható, hogy a nők irányította vállalkozások valamilyen társadalmi ügyet képviselnek, és az alacsonyabb kockázatvállalás, valamint a kisebb léptékben gondolkodás jellemzi őket. Ez alapján a vállalkozónőknek a stratégiaalkotásban (üzleti és pénzügyi tervezés), az üzleti kapcsolatépítésben és az önbizalom növelésben van szükségük igazán támogatásra.

A Dobbantó program épp ezért úgy került finomhangolásra, hogy egyfelől fejlessze a vállalkozói kompetenciákat, és átfogó ismereteket nyújtson a vállalkozások működtetéséhez szükséges kulcsfontosságú témakörökben, másfelől pedig lehetőséget biztosítson a szakmai kapcsolati háló bővítésére.

 „A Budapest Bank CSR stratégiájában és vállalati kultúrájában egyaránt kiemelt szerepet kap a pénzügyi kultúra fejlesztése, valamint az esélyegyenlőség támogatása, különös tekintettel a nők karrierlehetőségeinek megteremtésére. A Dobbantó programon keresztül több mint egy évtizede támogatjuk a vállalkozónők képzését, és ezzel együtt az általuk irányított cégek versenyképességének fejlesztését annak érdekében, hogy minél több nők által vezetett mikro és kisvállalkozás legyen sikeres”– mondta Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője.

A 2021. szeptember 6-án induló 12 napos Dobbantó tréningen résztvevő hölgyek a vállalkozásfejlesztés területén elismert tapasztalt trénerektől tanulhatnak, többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá a saját vállalkozásukkal kapcsolatban testreszabott tanácsokat is kaphatnak.

A 20 fős csoportban hat hétre leosztott 12 napon, összesen 90 órában zajló képzést elvégzők tapasztalati úton sajátíthatják el a vállalkozásvezetéshez szükséges legfontosabb készségeket, zárásképp pedig a tréning szakemberei által véleményezett, kész üzleti tervekkel távozhatnak.

„A Dobbantó tréninget elvégzett 450 fős Dobbantó üzleti közösség vállalkozói múltjukat, helyzetüket tekintve sokszínű. A fiatal vállalkozónőket, több éves múlttal rendelkező vállalkozókat, a munkavállalói státuszt vállalkozói létre váltó hölgyeket, valamint a családi vállalkozásban aktívan szerepet vállaló hölgyeket összekötő legerősebb erő, hogy együtt fejlesztették, alakították vállalkozásukat egymás és a trénerek visszajelzései, megerősítései, biztatása révén, amit minden résztvevő a Dobbantó előnyeként említ” – mondta Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az őszi Dobbantó tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül lehet jelentkezni ide kattintva, 2021. augusztus 25-ig. Tekintettel a bizonytalan járványügyi helyzetre, illetve a zárt térben zajló tréningre a szervezők javasolják, hogy a jelentkezők rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal, vagy más módon igazolják, hogy a fertőzöttség nem áll fenn.

A tréningre azon hölgyek jelentkezését várják továbbá, akik változó körülmények esetén online formában is folytatni tudják a képzést, vagyis rendelkezésükre állnak az ehhez szükséges eszközök és feltételek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS