Már jelentkezhetnek a nők pénzügyi és vállalkozói ismereteit bővítő képzésre

2021. 07. 31., 15:00

A Dobbantó Program keretében idén ősszel is meghirdetésre kerül a kompetenciafejlesztő tréning, amely fő célja a nők vállalkozói ismereteinek bővítése. Az ismét személyes jelenlétet igénylő, tantermi oktatásra jelentkezhetnek vállalkozást indító és/vagy vezető nők egyaránt. A program szakmai együttműködő partnere, és a képzés megvalósítója a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

A „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” program alapítása óta eltelt 11 év tapasztalatai szerint elmondható, hogy a nők irányította vállalkozások valamilyen társadalmi ügyet képviselnek, és az alacsonyabb kockázatvállalás, valamint a kisebb léptékben gondolkodás jellemzi őket. Ez alapján a vállalkozónőknek a stratégiaalkotásban (üzleti és pénzügyi tervezés), az üzleti kapcsolatépítésben és az önbizalom növelésben van szükségük igazán támogatásra.

A Dobbantó program épp ezért úgy került finomhangolásra, hogy egyfelől fejlessze a vállalkozói kompetenciákat, és átfogó ismereteket nyújtson a vállalkozások működtetéséhez szükséges kulcsfontosságú témakörökben, másfelől pedig lehetőséget biztosítson a szakmai kapcsolati háló bővítésére.

 „A Budapest Bank CSR stratégiájában és vállalati kultúrájában egyaránt kiemelt szerepet kap a pénzügyi kultúra fejlesztése, valamint az esélyegyenlőség támogatása, különös tekintettel a nők karrierlehetőségeinek megteremtésére. A Dobbantó programon keresztül több mint egy évtizede támogatjuk a vállalkozónők képzését, és ezzel együtt az általuk irányított cégek versenyképességének fejlesztését annak érdekében, hogy minél több nők által vezetett mikro és kisvállalkozás legyen sikeres”– mondta Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője.

A 2021. szeptember 6-án induló 12 napos Dobbantó tréningen résztvevő hölgyek a vállalkozásfejlesztés területén elismert tapasztalt trénerektől tanulhatnak, többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá a saját vállalkozásukkal kapcsolatban testreszabott tanácsokat is kaphatnak.

A 20 fős csoportban hat hétre leosztott 12 napon, összesen 90 órában zajló képzést elvégzők tapasztalati úton sajátíthatják el a vállalkozásvezetéshez szükséges legfontosabb készségeket, zárásképp pedig a tréning szakemberei által véleményezett, kész üzleti tervekkel távozhatnak.

„A Dobbantó tréninget elvégzett 450 fős Dobbantó üzleti közösség vállalkozói múltjukat, helyzetüket tekintve sokszínű. A fiatal vállalkozónőket, több éves múlttal rendelkező vállalkozókat, a munkavállalói státuszt vállalkozói létre váltó hölgyeket, valamint a családi vállalkozásban aktívan szerepet vállaló hölgyeket összekötő legerősebb erő, hogy együtt fejlesztették, alakították vállalkozásukat egymás és a trénerek visszajelzései, megerősítései, biztatása révén, amit minden résztvevő a Dobbantó előnyeként említ” – mondta Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az őszi Dobbantó tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül lehet jelentkezni ide kattintva, 2021. augusztus 25-ig. Tekintettel a bizonytalan járványügyi helyzetre, illetve a zárt térben zajló tréningre a szervezők javasolják, hogy a jelentkezők rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal, vagy más módon igazolják, hogy a fertőzöttség nem áll fenn.

A tréningre azon hölgyek jelentkezését várják továbbá, akik változó körülmények esetén online formában is folytatni tudják a képzést, vagyis rendelkezésükre állnak az ehhez szükséges eszközök és feltételek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS