Kell egy hét együttlét – A fiatal vállalkozóknak is

2018. 11. 15., 10:03

A Fiatal Vállalkozók Hetén eddig is számos üzlet és barátság köttetett, legyen így a mostani, 11. alkalommal is – mondta Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke a rendezvény első budapesti összejövetelén november 14-én a Bálnában.

Az elnök hangsúlyozta: egyik generáció sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, együtt kell dolgozniuk. A gazdasági siker kulcsa azonban a generációváltás, amellyel a FIVOSZ a napokban külön konferencián foglalkozott.

A vállalkozó szellem sajnos egész Európában kevésbé erős, mint Ázsiában – emlékeztetett Kovács Patrik, hozzátéve: az Európai Unióban működő vállalkozások 99,9 százaléka kis- és középvállalkozás. A kezdő vállalkozók ma komoly támogatásra számíthatnak, „100 milliárd forint keresi a jó ötleteket”. Kovás Patrik kiemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) vállalkozásfejlesztési projektjeit is, amelyekről itt írtunk.

A Fiatal Vállalkozók Hetét a Global Entrepreneurship Week nemzetközi mozgalom keretében rendezték meg, amely a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata.

Bagdy Gábor: egy jól működő városban öröm fiatal vállalkozónak lenni

Öt gyerekem van, tisztában vagyok a generációk között fennálló gondolkodásbeli különbségekkel – mondta köszöntőjében Bagdy Gábor. A főpolgármester-helyettes elmondta: a vállalkozásokhoz fontos a támogató környezet, ahol jó élni, jó bulik vannak és nemm mellesleg jó cégeket lehet indítani. Ebben Budapest egyre jobban teljesít: a főváros az Economist Intelligence Unit által összeállított „legélhetőbb városok listáján” 2010-ben még a 55., az idén viszont már a 34. helyen állt.

Egy jól működő városban öröm fiatal vállalkozónak lenni, és a fiatal vállalkozók nélkül a város nem is juthat előre – hangsúlyozta Bagdy Gábor.

További cikkeink a Fiatal Vállalkozók hetéről

FVH 2018

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS