Az év felelős foglalkoztatói között a JCDecaux

2021. 11. 25., 12:36

Több mint kétszáz induló között a harmadik helyen végzett saját kategóriájában a hatodik alkalommal meghirdetett „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázaton a JCDecaux Hungary. A magyarországi kültéri reklámpiac éllovasa a karrierút egyedülálló és különleges értelmezésén alapuló karriernapját, valamint rendhagyó pandémiás közösségépítő programját, a Karanteam-et mutatta be pályázati anyagában.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázata 2016 óta térképezi fel és ismeri el azokat a magyarországi munkáltatókat, amelyek megbecsülendő értékként tekintenek az ott dolgozókra. A kezdeményezés azokra a törvényi előírásokon túlmutató jó gyakorlatokra, HR megoldásokra fókuszál, amelyek a munkavállalók jóllétét, elégedettségét, megtartását, elkötelezettségét szolgálják.

Az idei megmérettetés kiírásának középvállalkozás kategóriájában harmadik helyezést ért el a világ vezető outdoor médiavállalatának magyar leánycége, a JCDecaux Hungary.

„Legyen szó a kollégák bevonásáról a vállalati döntéshozatalba, a fenntartható munkakörülményekről, az egyenlő bánásmód következetesen alkalmazott elvéről, vagy a tudatos közösségépítésről, alapvető munkahelyi értékeink iránti elköteleződésünket a pandémia még inkább megerősítette” – értékelte az eredményt Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója.

(Sami Tímea is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 278. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Navratil Zsuzsa HR vezető hozzátette: „mivel a mi igazi erőnk a közösségben rejlik, a közösségépítés pedig a járvány miatti lezárások alatt még hangsúlyosabbá vált, nem is volt kérdés, hogy részben Karanteam elnevezésű közösségépítő programunkkal indulunk a pályázaton.”

Az anyagban szintén bemutatták felelős foglalkoztatói programjuk másik fontos elemét, a tavalyi karriernapot: a nagyon magas részvételi számot hozó rendezvényre a dolgozók közel 70 százaléka jött el. „Óriási eredménynek tartom, hogy a megjelentek harmada a teljes létszám felét kitevő fizikai állományból érkezett, hiszen számukra sokkal nagyobb munkáltatói kihívás vonzó karrierutat felmutatni” – mondta Samu Tímea.

A fejlődési, előrelépési lehetőségek biztosításának fontosságáról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is megemlékezett Az Év Felelős Foglalkoztatója díjátadót megnyitó beszédében. A tárcavezető arról is beszélt, hogy számítanak a munkaadók erőfeszítéseire a legfontosabb értékükként kezelt munkaerő megtartása, fejlesztése, és jólléte érdekében.

(A fotón: Samu Tímea és Navratil Zsuzsa)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS