Az év felelős foglalkoztatói között a JCDecaux

2021. 11. 25., 12:36

Több mint kétszáz induló között a harmadik helyen végzett saját kategóriájában a hatodik alkalommal meghirdetett „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázaton a JCDecaux Hungary. A magyarországi kültéri reklámpiac éllovasa a karrierút egyedülálló és különleges értelmezésén alapuló karriernapját, valamint rendhagyó pandémiás közösségépítő programját, a Karanteam-et mutatta be pályázati anyagában.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázata 2016 óta térképezi fel és ismeri el azokat a magyarországi munkáltatókat, amelyek megbecsülendő értékként tekintenek az ott dolgozókra. A kezdeményezés azokra a törvényi előírásokon túlmutató jó gyakorlatokra, HR megoldásokra fókuszál, amelyek a munkavállalók jóllétét, elégedettségét, megtartását, elkötelezettségét szolgálják.

Az idei megmérettetés kiírásának középvállalkozás kategóriájában harmadik helyezést ért el a világ vezető outdoor médiavállalatának magyar leánycége, a JCDecaux Hungary.

„Legyen szó a kollégák bevonásáról a vállalati döntéshozatalba, a fenntartható munkakörülményekről, az egyenlő bánásmód következetesen alkalmazott elvéről, vagy a tudatos közösségépítésről, alapvető munkahelyi értékeink iránti elköteleződésünket a pandémia még inkább megerősítette” – értékelte az eredményt Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója.

(Sami Tímea is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 278. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Navratil Zsuzsa HR vezető hozzátette: „mivel a mi igazi erőnk a közösségben rejlik, a közösségépítés pedig a járvány miatti lezárások alatt még hangsúlyosabbá vált, nem is volt kérdés, hogy részben Karanteam elnevezésű közösségépítő programunkkal indulunk a pályázaton.”

Az anyagban szintén bemutatták felelős foglalkoztatói programjuk másik fontos elemét, a tavalyi karriernapot: a nagyon magas részvételi számot hozó rendezvényre a dolgozók közel 70 százaléka jött el. „Óriási eredménynek tartom, hogy a megjelentek harmada a teljes létszám felét kitevő fizikai állományból érkezett, hiszen számukra sokkal nagyobb munkáltatói kihívás vonzó karrierutat felmutatni” – mondta Samu Tímea.

A fejlődési, előrelépési lehetőségek biztosításának fontosságáról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is megemlékezett Az Év Felelős Foglalkoztatója díjátadót megnyitó beszédében. A tárcavezető arról is beszélt, hogy számítanak a munkaadók erőfeszítéseire a legfontosabb értékükként kezelt munkaerő megtartása, fejlesztése, és jólléte érdekében.

(A fotón: Samu Tímea és Navratil Zsuzsa)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS