Az év felelős foglalkoztatói között a JCDecaux

2021. 11. 25., 12:36

Több mint kétszáz induló között a harmadik helyen végzett saját kategóriájában a hatodik alkalommal meghirdetett „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázaton a JCDecaux Hungary. A magyarországi kültéri reklámpiac éllovasa a karrierút egyedülálló és különleges értelmezésén alapuló karriernapját, valamint rendhagyó pandémiás közösségépítő programját, a Karanteam-et mutatta be pályázati anyagában.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázata 2016 óta térképezi fel és ismeri el azokat a magyarországi munkáltatókat, amelyek megbecsülendő értékként tekintenek az ott dolgozókra. A kezdeményezés azokra a törvényi előírásokon túlmutató jó gyakorlatokra, HR megoldásokra fókuszál, amelyek a munkavállalók jóllétét, elégedettségét, megtartását, elkötelezettségét szolgálják.

Az idei megmérettetés kiírásának középvállalkozás kategóriájában harmadik helyezést ért el a világ vezető outdoor médiavállalatának magyar leánycége, a JCDecaux Hungary.

„Legyen szó a kollégák bevonásáról a vállalati döntéshozatalba, a fenntartható munkakörülményekről, az egyenlő bánásmód következetesen alkalmazott elvéről, vagy a tudatos közösségépítésről, alapvető munkahelyi értékeink iránti elköteleződésünket a pandémia még inkább megerősítette” – értékelte az eredményt Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója.

(Sami Tímea is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 278. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Navratil Zsuzsa HR vezető hozzátette: „mivel a mi igazi erőnk a közösségben rejlik, a közösségépítés pedig a járvány miatti lezárások alatt még hangsúlyosabbá vált, nem is volt kérdés, hogy részben Karanteam elnevezésű közösségépítő programunkkal indulunk a pályázaton.”

Az anyagban szintén bemutatták felelős foglalkoztatói programjuk másik fontos elemét, a tavalyi karriernapot: a nagyon magas részvételi számot hozó rendezvényre a dolgozók közel 70 százaléka jött el. „Óriási eredménynek tartom, hogy a megjelentek harmada a teljes létszám felét kitevő fizikai állományból érkezett, hiszen számukra sokkal nagyobb munkáltatói kihívás vonzó karrierutat felmutatni” – mondta Samu Tímea.

A fejlődési, előrelépési lehetőségek biztosításának fontosságáról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is megemlékezett Az Év Felelős Foglalkoztatója díjátadót megnyitó beszédében. A tárcavezető arról is beszélt, hogy számítanak a munkaadók erőfeszítéseire a legfontosabb értékükként kezelt munkaerő megtartása, fejlesztése, és jólléte érdekében.

(A fotón: Samu Tímea és Navratil Zsuzsa)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 30., 11:59
Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án. (x)
2021-12-07 19:02:32
Az International Data Corporation (IDC) amerikai kutatócég rontotta az okostelefon-kiszállítások idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését a világban. Az IDC előrejelzése szerint 2021-ben 5,3 százalékkal, mintegy 1,35 milliárd darabra nő a globális okostelefon kiszállítás.

  Rovathírek: GUSTO

Egy friss felmérés szerint, amelyet a német Sopexa cég készített több mint ezer – német, belga, holland, brit, kínai, japán, egyesült államokbeli és kanadai – borkereskedő bevonásával, a borvilág az elmúlt néhány év nehézségei után ismét optimistán tekint a jövőbe.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.