2024. június 12. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 06. 12., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Egyre kevesebben járnak napi nyolc órában munkába

Az atipikus munkavégzés elterjedését a koronavírus-járvány korábban sosem látott mértékben gyorsította fel. A már megszokottnak mondható home office és távmunka mellett még számos alternatíva létezik – derül ki a Profession.hu adataiból.

Nyári diákmunka: a legfontosabb szabályok

A munkát vállaló diákok helyzete különleges, hiszen a tapasztalat és a jártasság hiánya miatt kiszolgáltatottabbak, mint a felnőttek – hangsúlyozza a Nemzetgazdasági Minisztérium, amely idén is közzétette a diákmunkára vonatkozó munkavédelmi és munkaügyi tájékoztatóját.

A kamatstop meghosszabbítását javasolja a diákhitelezésben a Nemzetgazdasági Minisztérium

A Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsájtja a szabad felhasználású Diákhitel 1 konstrukció 2024 második félévére vonatkozó kamattervezetét.

Lassulás és visszaesés jellemezte az M&A piacot 2023-ban

A globális M&A piac aktivitásában mind a tranzakciós szám, mind érték tekintetében visszaesés volt tapasztalható 2023-ban – áll a Deloitte idei, hazai piacra fókuszáló M&A piaci tanulmányában.

41 százalékkal nőtt a magyar startup ökoszisztéma értéke

A Nemzeti Innovációs Ügynökség és a Startup Genome közös kutatása alapján 41 százalékkal emelkedett a magyar startup ökoszisztéma értéke.

Mesterséges intelligencia segíti a koraszülött babák gyorsabb fejlődését

A mesterséges intelligencia segítségével monitorozza a koraszülött csecsemők életfunkcióit a HUN-REN SZTAKI fejlesztésében készülő termékcsalád.

Európai Bizottság: Magyarország nem nyújthat támogatást a GKN Automotive Hungary Kft.-nek

Az Európai Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy az Észak-Magyarországon létesített új autóipari alkatrészgyár megépítéséhez Magyarország által nyújtani tervezett támogatás nincs összhangban az uniós állami támogatási szabályokkal.

Pert nyert az Európai Bizottsággal szemben a Deutsche Telekom

Az Európai Bizottságnak kamatot kell fizetnie azon bírságok után, amelyeket a versenyjog területén jogosulatlanul szabott ki, és amelyek összegét ideiglenesen beszedte – mondta ki friss ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Ausztria lett a világ legjobban újrahasznosító országa

A top 10 országból nyolc Európában, kettő pedig Ázsiában található. Az újrahasznosítási arány legnagyobb visszaesését Szingapúr, Dél-Korea, Spanyolország és Németország könyvelheti el.

A német turisták töltötték a legtöbb vendégéjszakát Horvátországban 2024 áprilisában

Több mint 1 millió vendég 2,8 millió vendégéjszakát töltött a horvátországi kereskedelmi szálláshelyeken 2024 áprilisában, az előbbi adat 5,5 százalékkal, az utóbbi 8,8 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A tudatosabb vásárlókra kevésbé hatnak a celebek

„Az érzelmek helyett sokkal inkább racionális szempontból közelítjük meg a vásárlást.”

Capgemini: a fogyasztók 43 százaléka tart attól, hogy anyagi helyzete romlani fog

A vásárlók továbbra is bíznak abban, hogy az alapvető fogyasztói cikkek ára mérséklődik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS