2024. január 18. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 01. 18., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

OPTEN-Bridge Business Jövőkép Mátrix: még nem lélegeztek fel a cégvezetők

2023 végén a megkérdezett több mint 100 progresszív hazai cégtulajdonos és felsővezető egy 10-es skálán 6,6 pontosra értékelte a jelenlegi és 6,8 pontosra a jövőbeni helyzetét.

EPR-adatszolgáltatás: közeleg a határidő

A kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) következő negyedéves adatszolgáltatási határideje január 22. A legfontosabb tudnivalókat és a leggyakoribb hibákat a Niveus Consulting Group gyűjtötte össze.

Gecse Márton: Élvezem a napi szintű új kihívásokat

Nincs olyan szakma, amit szívesebben csinálnék a sajátomnál – mondta az Üzletemnek Gecse Márton, az AI-Robotics Kft. ügyvezető igazgatója.

Egy nap alatt több mint 17 ezren jelentkeztek a Napenergia Plusz Programba

A családok ingatlanonként akár 5 millió forint támogatást nyerhetnek el a zöldenergia termelésére és eltárolása alkalmas modern napelemes rendszerek telepítéséhez.

Nőnek vagy csökkennek 2024-ben az ingatlanárak?

Az ingatlan.com legújabb Facebook Live-adásában Balogh László vezető gazdasági szakértő Movik Gabriellával, az Ingatlan Coach alapító tulajdonosával beszélgetett az idei ingatlanpiaci kilátásokról, árakról.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a Babaváró hitelről 2024-ben

A kölcsönt kizárólag házaspárok igényelhetik közösen.

Gergely Péter: Újabb adat bizonyítja, hogy elfogyott a családok tartaléka

A bankok az elmúlt időszakban nem használták ki a jogszabály adta lehetőségeket.

Nyugdíj-előtakarékosság 2024-ben: a 10 leggyakoribb hiba

A Bankmonitor szakértői összegyűjtöttek 10 tipikus problémát, amelyeket érdemes elkerülni, ha a nyugdíjunkra teszünk félre.

Szallas.hu: tavaly 17 százalékkal nőtt az átlagos foglalási ár

Tavaly már lehetett érdemben beszélni a beutazó vendégforgalomról is.

Gazdasági fórummal egybekötött VOSZ Páholy Egerben

A VOSZ Páholy idei első rendezvénye előtt gazdasági fórumot is tartanak Egerben.

Új gépsorokkal fejlesztette kapacitását Matkópusztán a Poliext Kft.

32 országba exportálnak, döntően az Európai Unióba, de vannak észak-afrikai és mexikói vevőik is.

Csökkentek az állati melléktermékkel foglalkozó üzemeltetők terhei

A keletkezett és átadott állati eredetű melléktermékek mennyiségéről már nem szükséges jelentést tenni a január 1-jén módosult rendelt értelmében.

Közel harmadával kevesebb új traktort vettek tavaly a gazdák

A terménypiaci helyzet javulása és a pályázati pénzek hozhatnak idén fordulatot.

Az AI sütő véget vet az egészségügyi rizikónak és a tűzveszélynek

A jövő éttermi és otthoni konyháinak egyik legfontosabb vívmánya lehet a nemrég bemutatott AI-vezérelt sütő, amiben hőszenzor sincs, mégis pontosan – és önállóan – tudja, hogy a behelyezett élelmiszert hogyan kell tökéletesen elkészíteni. Ezzel megelőz ételmérgezéseket és tűzeseteket is.

Egyre lejjebb csúszik a magyar infláció az uniós „mezőnyben”

A novemberi 3,1 százalék után 2023. decemberben 3,4 százalékos volt az átlagos infláció az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat. Az 5,5 százalékos magyar ráta már „csak” a hatodik legmagasabb.

A zöldrefestés és a megtévesztő állítások tilalmát kéri az Európai Parlament

Csak azok használhatják majd a zöld jellegre utaló „környezetbarát”, „természetes”, „biológiailag lebomló”, „klímasemleges” és más „öko-” hivatkozásokat a címkéken, akik ezeket az állításokat tételesen bizonyítani is tudják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS