Gecse Márton: Élvezem a napi szintű új kihívásokat

Gecse Márton: Élvezem a napi szintű új kihívásokat
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 01. 16., 13:10

Nincs olyan szakma, amit szívesebben csinálnék a sajátomnál – mondta az Üzletemnek Gecse Márton, az AI-Robotics Kft. ügyvezető igazgatója.

Gecse Márton élsportolói pályafutását befejezve 2021-ben került ügyvezetői pozícióba édesapja robotikai cégénél, ahol hamar ráérzett az üzleti élet dinamikájára. Márton a Cápák között tv-műsorból is sokaknak ismerős lehet, a műsor történetének legnagyobb befektetését könyvelheti el, 20 százalék részesedésért 300 millió forintot kap Balogh Leventétől. A cél, hogy a mesterséges intelligenciával működtetett logisztikai robotokkal alapjaiban változtassák meg a raktározást. Ha az is érdekli, hogy Márton mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 503. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az üzleti sikereim helyett most inkább a sportkarrieremből emelnék ki egy momentumot: a bascovi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon K2 500-on aranyérmert nyertem 2015-ben.

Milyen távra tervez?

– Egyértelműen hosszú távra.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Millió eurós üzletek megkötése.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Molnár Richárd kollegámtól, aki nagyon tapasztalt és éles eszű értékesítő. Ricsit úgy jellemezném, hogy bármilyen feladatot kap, a lehető legrövidebb idő alatt megérti a problémát és racionális megoldással áll elő, mindezek mellett terhelhető és megbízható.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem az irodában barátságos, jó kedélyű légkört teremteni, odafigyelni mindenkire és meghallgatni, ha valakinek bármilyen problémája van.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs olyan szakma, amit szívesebben csinálnék a sajátomnál. Élvezem a folyamatos változást, a napi szintű új kihívásokat, azt, hogy mozgalmasak a mindennapjaim.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább üzleti klubokban.

Mire sajnálja az idejét?

– Értelmetlen vitatkozásra, telemarketingesekkel való beszélgetésre és takarításra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Feszültebb pillanatokban szinte bármivel! Nem szeretem, ha hülyének néznek, illetve azt sem, ha valaki nem a saját dolgával foglalkozik. A legnagyobb kriptonitom azonban, ha valaki a zsúfolt konditeremben a telefonját nyomkodja, így nem tudom azt a gépet használni, amit szeretnék.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Állatmenhelyekre szoktam járni kutyákat sétáltatni, illetve kutyatápot és takarókat vinni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségemre és az élményekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A konditermi edzés és a kutyasétáltatás.

Márton erre tervezi felhasználni a 300 millió forintos befektetést

„Reméltem, hogy jó a termékem és nehezen találnak majd rajta fogást, viszont nem számítottam ennyire pozitív visszajelzésre. Alapvetően önbizalommal és felkészülten mentem a műsorba, igyekeztem tömören és érthetően összefoglalni ennek a bonyolult technikai rendszernek a működését. Az élmény pozitív volt, örültem mind a három ajánlatnak. Egy a műsort követő személyes találkozónk alkalmával Balogh Levente azt is elmondta, hogy ő emberekbe szokott befektetni, nem üzletekbe – ami szintén egy remek megerősítés volt” – mondta a Cápák közöttben szerzett élményeiről a fiatal üzletember.

„Az elmúlt két évben a gazdasági recesszió, az energiaválság, az orosz-ukrán háború miatti szállítási lánc visszaesés következtében a robotizációs piac erősen lelassult, amit mi magunk is éreztünk, azonban már látjuk az alagút végét. Az évben már fellendülésre számítunk, vannak izgalmas és nagy volumenű projektjeink” – hangsúlyozta Gecse Márton.

„Folyamatosan vizsgáljuk, hogy milyen új cégek vannak a piacon, milyen robotokat lehet még behozni, mi az, ami már piacképes. Melyek azok, amelyeknek már megvan minden európai certifikációs papírja, mi az, amit érdemes már itthon is értékesíteni. Emellett a cégünk életében nagyon fontos volt az elmúlt 6 hónap, ugyanis az RFID-technológia (Radio Frequency IDentification – automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia) tekintetében nagyon nagyot léptünk előre, szabadalom értékű szoftvereket tudtunk fejleszteni, és 99,99 százalékos pontossággal tudunk már RFID tag-eket olvasni.  Ez nagyon jelentős eredmény ebben a szakmában, ráadásul már Dubaiban is átadtuk az első sikeres RFID-projektünket”.

Az ügyvezető igazgató azt is kiemelte, hogy nagyon várja a közös munkát Balogh Leventével, különösen szimpatikusnak tartja benne, hogy nagyon önazonos, ugyanis a személyes találkozóik alkalmával a tárgyalószobában is ugyanazzal az emberrel beszélgetett, mint a kamerák előtt.

„A 300 millió forintos befeketésből szeretnénk egy 1/1-es demórendszert felállítani, amit lehet, hogy tesztkörnyezetben fogunk megtenni, de az is elképzelhető, hogy már élesben, egy akkumulátor szétszerelő- és feldolgozóüzemben fogjuk telepíteni. Az ezt követő lépcső, hogy egy tűzvédelmi vizsgálatnak vetjük alá a rendszert, amiből kiderül, hogy képes-e arra, hogy a tűzeseteket felismerje, a tüzet megakadályozza és eloltsa. Tehát ebből megtudjuk, hogy jogszabályba lehet-e foglalni, hogy a rendszer elfogadható a raktárakban, mint tűzmegelőzési megoldás. Ha ezt elfogadják és jogszabályba foglalják, akkor ezekkel már helyettesíteni lehet a korábbi, elavultabb tűzmegelőző rendszereket. Ez az a pont, amikor majd elindulhat az értékesítés" – részletezte a terveket Gecse Márton.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS