2024. február 26. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 02. 26., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az utolsó „téli” és az első tavaszi napokban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 26-án kezdődő héten.

4,699 millió foglalkoztatottal és 222 ezer munkanélkülivel kezdte az évet a magyar munkaerőpiac

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 699 ezer fő, a munkanélküliek száma 222 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Energiahatékonysági beruházások: még nem késő élni az adókedvezménnyel

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult, a folyamatban lévő beruházások esetében azonban még nem késő élni a lehetőséggel – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Jövőbiztos, ESG-központú működés: az első lépések

A jogszabályi környezet komplexitása, a pontos elvárások (egyelőre) tisztázatlan részletei nem segítik a magyar vállalatok ESG-átállását – írja a PwC Magyarország szakértője.

Köszönetet mondott a magyar kormánynak a BYD Europe vezérigazgatója

A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

Alig drágult a személyautóknál a kgfb 2023 végén

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állománydíja – tájékoztatott az MNB

Mabisz: 5 százalékkal nőtt a biztosítási szektor díjbevétele 2023-ban

A Mabisz-tagok 123 milliárd forint biztosítási adót fizettek be a költségvetésbe taval

Albérlet vagy lakásvásárlás?

A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

Eredményesek az ügyészség felhívásai, javítják a hibákat a webáruházak

A 2023 nyarától életbe lépett új fogyasztóvédelmi rendelkezések alapján az ügyészség tavaly 67 esetben nyújtott be pert megelőző felhívást webáruházak téves tájékoztatása miatt; a felhívások zöme eredményes volt – tájékoztatott a Legfőbb Ügyészség.

K&H: elzárták a pénzcsapot a befektetők

Újraformálódik a startup piac, a változásra az inkubátoroknak is reagálniuk kell.

Trenkwalder: az alkalmazottak 50 százaléka elégedetlen a fizetésével a versenyszférában

Nógrádi József: a válaszadók 63 százaléka tervez egy éven belüli munkahelyváltást.

A magyar munkavállalók többsége hiányolja a mentális jóllétet támogató programokat

A munkáltatóknak is érdeke a mentális jóllét támogatása.

Repülő és furgon egyben: épül az úttörő hidrogén jármű

Egy amerikai és egy ázsiai vállalat együttműködésében jön létre a LUFT – PINOY eVTOL, amit a partnerek az együttműködésük csúcspontjának, egyben a közlekedés jövőjének neveznek. Akadnak olyan területek a világon, ahol megváltást jelent majd.

Terjednek a deepfake technikák, egyre több az újgenerációs kibercsalás

Az AI eszközök terjedésével a kiberbűnözők minden eddiginél könnyebben adják ki magukat másnak és tévesztik meg áldozataikat.

Frankfurtból irányítja az EU a pénzmosás elleni küzdelmet

Az Európai Parlament és az Európai Tanács döntése alapján Frankfurt lesz a pénzmosás és a terrorizmus-finanszírozás elleni küzdelem új uniós végrehajtó szervének székhelye.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS