2023. június 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 06. 14., 07:51

Az Üzletem.hu összefoglalója.

A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI) együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a Duna Menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségével (DCCF) 2023. június 12-én a VOSZ-központban Budapesten.

MaW25: meglepő eredményre jutottak a HR-esek

A vállalatoknál erősen preferálják a közösségi oldalakon keresztüli „jelöltvadászatot”, amit csak az online állásközvetítő portálok előznek meg, de továbbra is a belső ajánlások a legkedveltebbek – derült ki a 25 éve alapított Man at Work legfrissebb, Expedíció a szervezeti kultúrák világába – Fókuszban a recruitment elnevezésű kutatásából.

Indul a visszaszámlálás: 100 ezer diákmunkást vár a nyári szezon

Az idei nyári szezonban a Meló-Diák becslése szerint országosan összesen 100 ezer diák vállal munkát. A diákmunkások átlag órabére a piacvezető iskolaszövetkezetnél 1700 forint körül alakul, de a kézhez kapott fizetés akár 5–10 százalékkal is meghaladhatja a hirdetések alapján számított összegeket.

Marosi László: Nem lehet mindenkiből sikeres vállalkozó, de nem is kell, hogy így legyen

A Budapest Business Party – a Covid-járvány miatti 3 év kihagyás után – június 2-án rendezte meg ismét nagyszabású üzleti és kapcsolatépítő rendezvényét a Spoon hajón.

Az energiacsapda elkerülése volt a fő téma a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumának harmadik ülésén

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter harmadik alkalommal hívta össze a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumát, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinációjával a Kormány gazdaságpolitikai tanácsadó, konzultatív testülete.

Az építőipari vendégmunkások hazai foglalkoztatásának külön ágazati szabályozását sürgeti az ÉVOSZ

A Parlament 2023. május 31-én tárgyalta „A vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról” szóló törvényjavaslatot, melynek hatályba lépése 2023. november 1-jére datálódik. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) külön ágazati szabályozást, ágazati kikötéseket javasol.

Tucatnyi lakásbiztosítást kell mutatni a hitelekhez a bankoknak

Ha a bankok lakásbiztosításra kötelezik a jelzáloghitel felvételéhez az ügyfeleket, tucatnyi fogyasztóbarát biztosítási ajánlatot összevető kalkulációt kell mutatni nekik.

Magyar egészségpiac: egyre többen áldoznak az öngondoskodásra

Nagyot nőttek az elmúlt egy évben a magánegészségügyi ellátások árai, ezzel egyidőben pedig folyamatosan emelkedik az öngondoskodási hajlandóság. A vékonyabb pénztárca felértékeli az egészségpénztárak szolgáltatásait.

Rokonok és barátok „működtették” a kétmilliárd forintot elcsaló céghálózatot

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített költségvetési csalás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a négy férfinak a letartóztatását, akik az egyikük irányítása alatt működő bűnszervezet tagjaként közel kétmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

A Paksi Atomerőmű 1. blokk 2. turbinája 2023. június 12-én délben a generátor védelmi működése miatt kiesett.

Sportipar: teljesen új pályán a digitális átalakulás

A digitális technológiának az üzlet minden aspektusába be kell épülnie a sportiparban, átalakítva az emberek szokásait, a folyamatokat és a technológiát – állapítja meg a Deloitte kutatása.

Változnak a fogyasztói idények, változtatniuk kell a vállalkozásoknak is

Világszerte aggódnak az emberek az egyre dráguló megélhetés miatt, és sokan tartanak attól, hogy a gazdasági helyzet még rosszabbra fordul – derült ki az EY 21 000 fős nemzetközi kutatásából.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS