A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből

A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből
2023. 06. 13., 17:49

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI) együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a Duna Menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségével (DCCF) 2023. június 12-én a VOSZ-központban Budapesten.

Az együttműködés elsődleges célja, hogy a vállalkozások számára biztosítsák az EU-s forrásokhoz való közvetlen hozzáférést az MFOI közvetítésével.

A közvetlen források kiemelkedő finanszírozási lehetőségeket jelentenek, hiszen a 2021-2027. évi uniós költségvetésben mintegy 340 milliárd euró összértéket tesznek ki és sokféle szakterületet fednek le. Az ebbe a körbe tartozó 24 különböző alap által kijelölt pályázati célok számos kiemelt iparágat (például energiaszektor, agrárium, egészségügy), és több fontos fejlesztési módozatot (digitalizáció, innováció, külpiacra lépés) is előtérbe helyeznek, a zöldítés és a klímavédelem fontosságát szem előtt tartva.

A 2021-ben alakult, közhasznú tevékenységet ellátó MFOI a VOSZ-tagság számára ingyenes és sikerdíjas pályázatfigyelést és pályázatírási szolgáltatást biztosít. A VOSZ a partneri szervezeteivel közösen hozzávetőlegesen 60 ezer vállalkozást képvisel, javarészük mikro, kis- és középvállalkozó, akiknek különösen fontos, hogy ezen a téren profi szakmai segítséget kapjanak.

Bárki lehet pályázó, kisvállalkozók éppúgy, mint startupok, költségvetési intézmények, egyetemek és nonprofit szervezetek, az elsődleges cél azonban a kkv-szektor támogatása kedvező feltételű pályázatokkal, ami megfelel az uniós elvárásoknak.

A DMKKSZ-szel közösen egyben lehetőség nyílik a határokon átívelő, a pályázati konzorciumi feltételeknek eleget tenni ismert és megbízható, a Duna menti régióba tartozó vállalkozásokkal.

A megállapodás aláírásakor dr. Petri Bernadett, az MFOI ügyvezető elnöke és Perlusz László, a VOSZ főtitkára megállapodott, hogy a szervezetek azonnal hozzá is fognak az értékteremtő együttműködés gyakorlati kivitelezéséhez. A DCCF a nemzetközi kapcsolatrendszerét ajánlja fel a vállalkozások forráshoz jutása érdekében – hangsúlyozta Rév András, a DCCF elnöke.

A VOSZ legújabb, vállalkozásokat segítő platformján, a VOSZPort-on pályázati ajánlatok is megjelennek majd, valamint tervezik ennek becsatornázást a magyar források pályázatfigyelési szolgáltatásához hasonlóan – mondta Barabás Tamás, a VOSZ társelnöke.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS