A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből

A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből
2023. 06. 13., 17:49

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI) együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a Duna Menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségével (DCCF) 2023. június 12-én a VOSZ-központban Budapesten.

Az együttműködés elsődleges célja, hogy a vállalkozások számára biztosítsák az EU-s forrásokhoz való közvetlen hozzáférést az MFOI közvetítésével.

A közvetlen források kiemelkedő finanszírozási lehetőségeket jelentenek, hiszen a 2021-2027. évi uniós költségvetésben mintegy 340 milliárd euró összértéket tesznek ki és sokféle szakterületet fednek le. Az ebbe a körbe tartozó 24 különböző alap által kijelölt pályázati célok számos kiemelt iparágat (például energiaszektor, agrárium, egészségügy), és több fontos fejlesztési módozatot (digitalizáció, innováció, külpiacra lépés) is előtérbe helyeznek, a zöldítés és a klímavédelem fontosságát szem előtt tartva.

A 2021-ben alakult, közhasznú tevékenységet ellátó MFOI a VOSZ-tagság számára ingyenes és sikerdíjas pályázatfigyelést és pályázatírási szolgáltatást biztosít. A VOSZ a partneri szervezeteivel közösen hozzávetőlegesen 60 ezer vállalkozást képvisel, javarészük mikro, kis- és középvállalkozó, akiknek különösen fontos, hogy ezen a téren profi szakmai segítséget kapjanak.

Bárki lehet pályázó, kisvállalkozók éppúgy, mint startupok, költségvetési intézmények, egyetemek és nonprofit szervezetek, az elsődleges cél azonban a kkv-szektor támogatása kedvező feltételű pályázatokkal, ami megfelel az uniós elvárásoknak.

A DMKKSZ-szel közösen egyben lehetőség nyílik a határokon átívelő, a pályázati konzorciumi feltételeknek eleget tenni ismert és megbízható, a Duna menti régióba tartozó vállalkozásokkal.

A megállapodás aláírásakor dr. Petri Bernadett, az MFOI ügyvezető elnöke és Perlusz László, a VOSZ főtitkára megállapodott, hogy a szervezetek azonnal hozzá is fognak az értékteremtő együttműködés gyakorlati kivitelezéséhez. A DCCF a nemzetközi kapcsolatrendszerét ajánlja fel a vállalkozások forráshoz jutása érdekében – hangsúlyozta Rév András, a DCCF elnöke.

A VOSZ legújabb, vállalkozásokat segítő platformján, a VOSZPort-on pályázati ajánlatok is megjelennek majd, valamint tervezik ennek becsatornázást a magyar források pályázatfigyelési szolgáltatásához hasonlóan – mondta Barabás Tamás, a VOSZ társelnöke.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.