Marosi László: Nem lehet mindenkiből sikeres vállalkozó, de nem is kell, hogy így legyen

Marosi László: Nem lehet mindenkiből sikeres vállalkozó, de nem is kell, hogy így legyen
2023. 06. 13., 14:19

A Budapest Business Party – a Covid-járvány miatti 3 év kihagyás után – június 2-án rendezte meg ismét nagyszabású üzleti és kapcsolatépítő rendezvényét a Spoon hajón.

Több mint 500 fő részvétele mellett a VOSZ BPMRSZ és a FIVOSZ támogatóként és kiállítóként is részt vett a Budapest Business Partyn.A közös standon a két szervezet képviselői – azon kívül, hogy bemutatták széleskörű vállalkozásfejlesztési- és támogatási tevékenységeiket – izgalmas játékra is invitálták az est vendégeit. Az érdeklődők a helyszínen kitölthettek egy vállalkozói kompetencia tesztet, melyből megtudhatták, mennyire jó vállalkozók, vagy mennyire lehetnének azok.

Közel 50 vállalkozó vette a bátorságot, valamint több közismert személy is tollat ragadott, hogy megtudja, érdemes-e, vagy érdemes volt-e vállalkozásra adnia a fejét. Így talált rá a standra Győrfi Pál is, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki a szokásos, magával ragadó jókedvével futott végig a kérdéseken. Anélkül, hogy személyiségi jogokat sértenénk, elárulhatjuk, hogy Győrfi úr sokkal menőbb szóvivőnek, mint lehetne vállalkozónak… A szóvivő – kiváló humorérzékével – néhány múltbéli példát is megemlített arra, milyen nehézségekkel találkozott annak idején.

„Nem lehet mindenkiből sikeres vállalkozó, de nem is kell, hogy így legyen. Mindenkinek megvan a saját karrierútja, ami mindig az önismerettel kezdődik” – emelte ki a témával kapcsolatban Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Szervezetének elnöke.

Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke így értékelte a rendezvényt: „Nagy örömmel tölt el, hogy rengeteg fiatallal találkozhattam ezen az üzleti estén is. Jó látni, hogy a különböző generációk nyitottak a közös kommunikációra és egymás támogatására”.

„A VOSZ-nak minden ilyen és ehhez hasonló networking eseményen jelen kell lennie. Itt is be tudtuk mutatni, hogy az érdekképviseleti munka mellet a VOSZ a vállalkozókat és munkaadókat értékes szolgáltatásokkal is tudja támogatni, így az est folyamán többen is érdeklődtek a szervezetbe történő belépéssel kapcsolatban” – mondta a VOSZ képviseletével kapcsolatban Gál É. Beáta, a VOSZ kommunikációs és marketing igazgatója.

A fotón: Marosi László, Gál É. Beáta, Győrfi Pál és Inotay Petra.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS