2023. július 6. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 07. 06., 07:41

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Elengedhetetlen a fejlődéshez a digitális transzformáció

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége álmodta meg a VOSZPort alkalmazást, amely kifejezetten azért készült, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások operatív folyamatait segítse.

Krisán László: A pozitív trendekhez a fogyasztói bizalom erősödésére van szükség

Ahhoz, hogy pozitív trendekről tudjunk beszámolni, a fogyasztói bizalom erősödésére és az ellátási láncok helyreállására is szükség van – mondta el Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Trade magazinnak adott interjúban.

ÉVOSZ: Budapesten tartanak ki legtovább az építőipar megrendelései

Az építőipar szerződésállománya országosan 28 százalékkal, míg Budapesten mintegy 15 százalékkal lett kisebb éves szinten, ezáltal legtovább a fővárosban fog kitartani olyan mértékben a piaci megrendelés, mint amire a szakma vágyakozik – mondta Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

Otthon Centrum: Keveseknek futja nyaralóra a drámai áremelkedés miatt

A korábbi kereslethez képest majdnem a felére csökkent a vevői aktivitás a nyaralópiacon, miközben az árak drasztikusan emelkedtek. A jelenleg nyaralót vásárlók többsége a felújítást nem igénylő, jó állapotú víkendházakat keresi.

A lakásárak képtelenek lépést tartani az inflációval

Reál értelemben, az inflációt is figyelembe véve már tavaly megindult az árcsökkenés a piacon, amely idén tovább gyorsul.

Európai Bizottság: „a korrupció komoly aggályt jelent”

A korrupció továbbra is komoly aggályt jelent mind az uniós polgárok, mind a vállalkozások számára – szögezi le az Európai Bizottság 2023. évi jogállamisági jelentése.

Sebességrekord, gőzzel: ennek a szupergyors motornak víz az üzemanyaga

Új világcsúcsot állított fel egy vízgőzzel hajtott motorkerékpár az Egyesült Királyságban. Álló helyzetből indulva 3,878 másodperc alatt tett meg egy 200 méteres szakaszt, aminek a kilépési pontján 262 km/h-val ment. De ez még nem a vége.

Milyen számlát válasszunk a gyereknek?

Gyermek bankszámla, babakötvény, lakástakarék, bankkártyák és zsebpénz – a legkisebbekről való rövid- és hosszú távú pénzügyi gondoskodás kérdéseit a Credipass pénzügyi szakértői vették sorra.

Certifikát: nagy hozamot kínáló befektetés, mégis kevesen ismerik

A certifikátok az esetek túlnyomó részében magas hozamlehetőséget kínálnak, akár a jelenleg nagy népszerűségnek örvendő állampapírokkal szemben is – hívják fel a figyelmet a Creditline.hu szakértői.

Határokon átnyúló adatvédelem: új jogszabályt javasol az Európai Bizottság

„Bár a független hatóságok óriási munkát végeznek, itt az ideje biztosítani, hogy gyorsabban és határozottabban működhessünk.”

Globális szórakoztató- és médiaipar: fókuszban a digitalizáció és a reklámbevételek

A streaming szolgáltatásokból származó bevételek megduplázódhatnak, az élő produkciós szektorok ismét előretörnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS