2023. december 13. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 12. 13., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Vállalkozások az EU-ban: friss számok az Eurostattól

2022-ben az Európai Unióban 32 millió vállalkozás működött, amelyek együtt 160 millió főt foglalkoztattak és 38 000 milliárd eurós nettó árbevételt könyveltek el.

Manpower: A hazai cégek közel harmada létszámbővítéssel kezdi a jövő évet

A ManpowerGroup a világ 41 országában, több mint 40 ezer munkáltató körében folytatta le negyedéves felmérését.

A magas kockázatok ellenére a vezető vállalatok zöme aktívan használ mesterséges intelligenciát

Megjelent a mesterséges intelligencia projekteket tartalmazó első hazai körkép.

Csoportfinanszírozás: lehetőségek és buktatók

A legfontosabbakat dr. Kisfaludy-Molnár Péter ügyvéd, a HÍD Consulting Group senior adómenedzsere foglalta össze.

Ötszázezer lakásbiztosítást is újraköthetnek a márciusi kampányidőszakban

A váltási lehetőség a hitellel terhelt lakások biztosításaira is kiterjed a biztosítások évfordulójától függetlenül.

Babaváró hitel: szigorodnak a feltételek, „kapuzárási pánik” jeleit érzik a bankok

Néhány hét múlva jelentősen szigorodni fognak a babaváró hitel feltételei, és a fiatal házaspárok már csak akkor fognak tudni igénylést beadni, ha a feleség 30 év alatti vagy ha már gyermeket vár.

Kétsávos beléptetés gyorsítja a teherforgalmat Röszkén

A beléptetést Magyarországra a Rendőrség, a mérlegelést a Magyar Közút párhuzamosan, egyszerre két sávon végzi, a NAV munkatársai pedig két röntgen segítségével ellenőrzik a járműveket.

Lezárja a Gyorsítósávot az NFKI Hivatal

Előre látható a keret kimerülése.

Melyek az ági öröklés legfontosabb tudnivalói?

Ha az örökhagyónak nincs gyermeke vagy más leszármazója, akkor kerülhet sor az ági öröklés szabályainak alkalmazására.

Itt az új, olcsó robotkéz, ami már olyan, mint az emberé

Egy közkedvelt ipari kobot megfogó szerszámának készült. Összetett szerkezete és önkenő műanyagai miatt a lehető legsimábban képes utánozni az emberi kéz tulajdonságait.

Nem érdemes halogatni az elektronikus Gazdálkodási Napló feltöltését

Az adatszolgáltatás elmaradása egyes támogatások esetében akár a teljes támogatás vagy támogatási részösszeg elvesztését is maga után vonhatja.

Mocsán és Zsadányban is azonosították a madárinfluenzát

Az érintett állományok felszámolása és a járványügyi nyomozás folyamatban van.

Uniós Termékbiztonsági Díj: menstruációs alsónemű és önkioldó gombelem az idei győztesek között

„Az Uniós Termékbiztonsági Díj azokat hivatott reflektorfénybe állítani, akik a fogyasztók érdekeit helyezik tevékenységük középpontjába.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS