2022. október 13. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 10. 13., 08:17

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Perlusz László: a bértárgyalásokon a realitásnak kell a legfontosabb szempontnak lennie

A 2023-as bérekről szóló tárgyalásokon mindennél fontosabb szempont kell, hogy legyen a realitás – mondta a Portfolio-nak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Heteken belül folytatódnak az egyeztetések a jövő évi minimálbérről

A 2023-as kötelező legkisebb keresetekkel és az európai energiaválság következményeivel is foglalkozott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma monitoring bizottsága szerdai ülésén Budapesten.

Júliushoz képest stagnált az ipari termelés augusztusban, de jóval meghaladta az egy évvel korábbi szintet

2022 augusztusában az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 9,3 százalékkal bővült – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

A bolgár, a litván és a dán ipar diktálta augusztusban az uniós ütemet

A júliusi 0,8 százalékos visszaesés után augusztusban 3,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet az ipari termelés volumene az Európai Unióban.

A kormány előtt az új állami építési beruházási kerettörvény

Elkészült az új állami építési beruházási kerettörvény, amelynek megalkotása érdekében 26 szervezettel egyeztettek, amelyektől 900 darab javaslatot kaptak, és azok nagy részét be is építették a szabályozásba – tájékoztatott Lázár János építési és beruházási miniszter.

Megállt az áremelkedés, korrigál az ingatlanpiac

2022-ben az erős első és a kissé enyhébb második negyedév után az eddigi leggyengébb negyedévét zárta idén az ingatlanpiac, amelyben a Duna House árindexei alapján megállt az áremelkedés.

Mezőgazdasági felvásárlási árak: 52,9 százalékos emelkedés augusztusban

A júliusi 50,7 százalék után augusztusban átlagosan 52,9 százalékkal voltak magasabbak a mezőgazdasági felvásárlási árak az egy évvel korábbinál – derül ki a KSH adataiból.

Magyar Tojásszövetség: továbbra sincs hiány tojásból

Továbbra sincs hiány tojásból, és a drágulás ellenére az alapvető élelmiszerek közül még mindig ez az egyik legolcsóbb – hangsúlyozta a Magyar Tojásszövetség.

700 forint fölé kúszik a benzin ára pénteken

A benzin és a gázolaj ára is emelkedik a magyar kutakon pénteken.

Stratégiai K+F Műhelyek létrehozása: visszavonta a minisztérium a pályázati felhívást

A Kulturális és Innovációs Minisztérium visszavonta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett „Stratégiai K+F Műhelyek” című pályázati felhívást.

Megtévesztő fogászati hirdetések miatt figyelmeztetett a GVH

Megtévesztették a fogyasztókat a MindentMent fogászati lánc üzemeltetőjének hirdetései. Az első jogsértését elkövető magyar kisvállalkozás önként korrigálta a problémákat, ezért a GVH bírság helyett figyelmeztetésben részesítette.

Újra megrendezik a kódolók maratonját

Ismét megrendezik Budapesten a JunctionX Budapest hackathont. A 48 órás, maratoni innovációs versenyen olyan kihívásokra kereshetik a választ, amelyekkel megváltoztathatják a világot.

Új kommunikációs és marketing igazgató a Danubius Hotelsnél

Fabriczki Petrát kommunikációs igazgatónak nevezték ki, míg Semperger Judit marketing igazgató területei a közelmúltban kibővültek az online és hálózati marketing feladatokkal.

Dezinformáció elleni küzdelem: elkészült a tanárok munkáját segítő uniós iránymutatás

„A tanárok és oktatók az egyik legfontosabb példaképek a fiatalok számára, és nagyon fontos, hogy képzettek legyenek, hogy segíteni tudjanak a fiataloknak megkülönböztetni, hogy mi a hír és mi a dezinformáció.”

A klímaváltozás veszélyezteti a természetes szén-dioxid-nyelőket

„Ahhoz, hogy megértsük, mitől halmozódik fel a szén-dioxid a légkörben, először meg kell értenünk, mennyire összetettek az ezt okozó anyagáramok.”

Bővülhet az energiaár-kompenzálásban részesülők köre Romániában

Kedvezményes számlázási kategóriába kerülhetnek azok a romániai fogyasztók, akik idén kevesebb áramot fogyasztanak, mint tavaly.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS