Bővülhet az energiaár-kompenzálásban részesülők köre Romániában

2022. 10. 12., 10:19

Kedvezményes számlázási kategóriába kerülhetnek azok a romániai fogyasztók, akik idén kevesebb áramot fogyasztanak, mint tavaly.

Módosulhat Romániában az árkompenzáláskor figyelembe vett villamosenergia-korlátok számítási képlete, a szenátus által elfogadott változatban nem csak a tavalyi átlagos fogyasztást, hanem az ideit is figyelembe vennék, amikor meghatározzák, ki milyen árkompenzálásra jogosult – írja aKrónika.

„A szenátus által jóváhagyott jogszabályjavaslat arról szól, hogy akik a tavalyi átlagfogyasztás szerint kaptak korlátozott áron energiát, továbbra is részesülnek ebben a kedvezményben, viszont azok is megkapják, akiknek az idei havi átlagfogyasztása nem haladja meg a 100, illetve a 300 kilowattórát” – mondta Nagy-Bege Zoltán, az energiaár-szabályozó hatóság alelnöke.

A változat korrigálná azt is, hogy sokan azért nem vásárolhatták korlátozott áron az energiát, mert tavaly különböző okokból nem volt releváns fogyasztásuk, vagy sokat fogyasztottak, vagy nagyon keveset, vagy nem fogyasztottak, vagy nem tartoztak egyik kategóriába sem.

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében mindazok a háztartások, amelyeknek a tavalyi átlagos havi fogyasztása nem haladta meg a 100 kilowattórát, maximum 0,68 lejt fizetnek az elektromos energia kilowattórájáért. A 100 és 300 kilowattóra közötti tavalyi átlagos fogyasztás esetén szeptember 1-jétől 255 kilowattórára kapják meg a támogatott 0,80 lejes árat, ezen felül a különbözetre a piaci árat kell fizetniük.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS