Perlusz László: a bértárgyalásokon a realitásnak kell a legfontosabb szempontnak lennie

2022. 10. 12., 09:19

A 2023-as bérekről szóló tárgyalásokon mindennél fontosabb szempont kell, hogy legyen a realitás – mondta a Portfolio-nak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

„A munkahelyek megőrzése elsődleges fontosságú, ehhez mértékletes minimálbéremelésre van szükség, amely igazodik a cégek teherbíró képességéhez” – hangsúlyozta a VOSZ főtitkára, aki szerint a minimálbérek reálértékének fenntartásához – az energia-, nyers- és alapanyagárak továbbra is magas szintje miatt – elengedhetetlen lesz az állami hozzájárulás is.

A kötelező minimális bértételek felfelé tolják az átlagos bérszínvonalat is, amely ha elszakad a termelékenységtől, a gazdasági realitásoktól, a vállalatok teherbíró képességétől, az leépítésekhez, vagyis a munkahelyek elvesztéséhez vezethet – magyarázta Perlusz László.

Forrás: Portfolio.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS