2020. augusztus 24. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 08. 24., 09:15

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol és kiket keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 35. heti lista

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 24-én kezdődő 35. héten.

Kökény Roland: A korrektség olyan befektetés, ami az üzleti kapcsolatokban is kifizetődik

 • Az újonnan alapított vállalkozások 15-20 százaléka már minket választ bankjának, ami a legmagasabb piaci részesedés cégen belül – mondta az Üzletemnek Kökény Roland, a K&H Bank kkv marketing főosztályvezetője.

„Már csak 5 termék raktáron”: bezárja a kiskapukat a fogyasztóvédelem

 • Nemcsak az üzletekben, hanem a raktártól a gyártóig mindenütt ellenőrizhet a fogyasztóvédelem – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Építőipar: erős és gyenge júniusi magyar adatok

 • A májusi 9,1 százalékos mínusz után júniusban 5,8 százalékkal esett vissza éves összevetésben az építőipari termelés volumene az Európai Unióban.

„Jog a gyógykezeléshez”

 • Az Európai Bizottság nyilvántartásba vette a „Jog a gyógykezeléshez” elnevezésű európai polgári kezdeményezést.

Hogyan, mivel, mennyi időre utaztak idén a magyarok?

 • A pandémia ellenére az idén is utaztak az emberek, főként az év elején, a járványt megelőző időszakban. A külföldi látogatásokat tudatosan, biztosítással megerősítve szervezték az utazni vágyók – derül ki a K&H Biztosító legújabb összeállításából.

Iskolakezdés: az Operatív Törzs digitális munkarendet is elrendelhet

 • A járványügyi adatok nyomon követése alapján látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt.

Paks II. – Információs iroda a hazai cégek szolgálatában

 • Vállalkozói Információs Pont néven nyitott irodát a PIP Nonprofit Kft. Pakson. A cél a hazai cégek bevonása a Paks II. beruházásba.

Tállai András: 44 ezer négy- vagy többgyermekes anya élt az adókedvezménnyel

 • Soha nem látott összeg marad idén a családoknál, csak az adókedvezményekkel 380 milliárd forintot spórolhatnak a gyermekes szülők – mondta Tállai András.

Nem leszünk nagyhatalom az önvezető autók piacán

 • Az önvezető autók bevezetésének kutatási rangsorában harminc országból Magyarország a 25. helyen szerepel.

Választási években több az erdészeti feljelentés Romániában

 • Az idei év első felében több mint ezer bűnvádi eljárást kezdeményeztek törvénytelen fakitermelés miatt Romániában – tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS