Kökény Roland: A korrektség olyan befektetés, ami az üzleti kapcsolatokban is kifizetődik

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 08. 19., 09:15

Az újonnan alapított vállalkozások 15-20 százaléka már minket választ bankjának, ami a legmagasabb piaci részesedés cégen belül – mondta az Üzletemnek Kökény Roland, a K&H Bank kkv marketing főosztály vezetője.

Kökény Roland számára a járványhelyzet ellenére is nagyon produktív volt az idei év, hiszen sokat léptek előre a K&H Bank vállalkozásösztönzési programjával. Ha arra is kíváncsi, hogy Roland szakmai bakancslistáján mi szerepel az első helyen, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjújának 199. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Ha elvonatkoztatok az egészségügyi/gazdasági/társadalmi negatívumoktól, akkor talán tényleg ez a legproduktívabb év: elindultuk az első nyílt bankolás megoldással online számlázás vonalon, a hitelmoratórium nem mindenéves kihívás, a Cápák között tévéműsor partnereként sokat léptünk előre a vállalkozásösztönzési programunkkal és egyre több induló vállalkozás választ minket. Olyan értelemben is kicsit kiemelkedik ez az időszak, hogy nagyon szeretek a közvetlen kollégáimmal és a tágabb csapattal is együtt dolgozni.

– Milyen távra tervez?

– Karrier szempontjából a „most”-ra koncentrálok, azzal foglalkozok, hogy a lehető legjobban végezzük a dolgunk. Ha az üzleti aktivitást nézzük, akkor a tervezésben ahhoz ragaszkodom, hogy 1 évre gondolkodjunk előre a fontos akciókban, illetve 3 évre előre legyen elképzelésünk arról, hogy mit és miért kívánnak a vevőink és mik lesznek a piacunk mozgatórugói.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az újonnan alapított vállalkozások 15-20 százaléka már minket választ bankjának, ami a legmagasabb piaci részesedés cégen belül. Ugyanakkor ez még mindig „csak” a második hely a piacon. A bakancslista tetején az első hely van, mivel a szolgáltatásunk a leginnovatívabb, a csapatnak minden képessége megvan hozzá, én pedig vagyok annyira versengő típus, hogy ez legyen a cél.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mindig akad olyan ember, akinek érdemes elemezni a működését, mint követendő vagy elrettentő példa.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azokkal a dolgokkal, amit megosztanak, hogy lehet velük motiválni őket. Az mondjuk segít, hogy érdekel is, hogyan működnek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Főleg sérülések miatt az élsportból semmi nem lett, ezért már bankosként belevágtam egy edzői képzésbe, amit ironikus módon egy újabb sportsérülés miatt félbe kellett szakítanom és ennyiben is maradt. Mostanában újra elő-előtör, hogy szívesen kipróbálnám magam edzőként/sportmenedzserként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nincs külön taktikám, általában korrekt módon működöm és remélem, hogy ez olyan befektetés, ami kifizetődik az üzleti kapcsolatokban.

– Mire sajnálja az idejét?

– Tétlenkedésre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A munka minőségére vonatkozó igénytelenséget nehezen viselem.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Aminek az a célja, hogy gyerekeknek adjon lehetőséget.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Arra, ami a következő két feltételt egyaránt kielégíti: 1) a fiam vagy a feleségem boldogabb tőle 2) van értelme.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Könnyű eset vagyok, sok dolog kikapcsol: sport, családdal/barátokkal töltött idő, olvasás, zenéimmel/kerttel bíbelődés, illetve a koncertek most nagyon hiányoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS