Kökény Roland: A korrektség olyan befektetés, ami az üzleti kapcsolatokban is kifizetődik

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 08. 19., 09:15

Az újonnan alapított vállalkozások 15-20 százaléka már minket választ bankjának, ami a legmagasabb piaci részesedés cégen belül – mondta az Üzletemnek Kökény Roland, a K&H Bank kkv marketing főosztály vezetője.

Kökény Roland számára a járványhelyzet ellenére is nagyon produktív volt az idei év, hiszen sokat léptek előre a K&H Bank vállalkozásösztönzési programjával. Ha arra is kíváncsi, hogy Roland szakmai bakancslistáján mi szerepel az első helyen, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjújának 199. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Ha elvonatkoztatok az egészségügyi/gazdasági/társadalmi negatívumoktól, akkor talán tényleg ez a legproduktívabb év: elindultuk az első nyílt bankolás megoldással online számlázás vonalon, a hitelmoratórium nem mindenéves kihívás, a Cápák között tévéműsor partnereként sokat léptünk előre a vállalkozásösztönzési programunkkal és egyre több induló vállalkozás választ minket. Olyan értelemben is kicsit kiemelkedik ez az időszak, hogy nagyon szeretek a közvetlen kollégáimmal és a tágabb csapattal is együtt dolgozni.

– Milyen távra tervez?

– Karrier szempontjából a „most”-ra koncentrálok, azzal foglalkozok, hogy a lehető legjobban végezzük a dolgunk. Ha az üzleti aktivitást nézzük, akkor a tervezésben ahhoz ragaszkodom, hogy 1 évre gondolkodjunk előre a fontos akciókban, illetve 3 évre előre legyen elképzelésünk arról, hogy mit és miért kívánnak a vevőink és mik lesznek a piacunk mozgatórugói.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az újonnan alapított vállalkozások 15-20 százaléka már minket választ bankjának, ami a legmagasabb piaci részesedés cégen belül. Ugyanakkor ez még mindig „csak” a második hely a piacon. A bakancslista tetején az első hely van, mivel a szolgáltatásunk a leginnovatívabb, a csapatnak minden képessége megvan hozzá, én pedig vagyok annyira versengő típus, hogy ez legyen a cél.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mindig akad olyan ember, akinek érdemes elemezni a működését, mint követendő vagy elrettentő példa.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azokkal a dolgokkal, amit megosztanak, hogy lehet velük motiválni őket. Az mondjuk segít, hogy érdekel is, hogyan működnek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Főleg sérülések miatt az élsportból semmi nem lett, ezért már bankosként belevágtam egy edzői képzésbe, amit ironikus módon egy újabb sportsérülés miatt félbe kellett szakítanom és ennyiben is maradt. Mostanában újra elő-előtör, hogy szívesen kipróbálnám magam edzőként/sportmenedzserként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nincs külön taktikám, általában korrekt módon működöm és remélem, hogy ez olyan befektetés, ami kifizetődik az üzleti kapcsolatokban.

– Mire sajnálja az idejét?

– Tétlenkedésre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A munka minőségére vonatkozó igénytelenséget nehezen viselem.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Aminek az a célja, hogy gyerekeknek adjon lehetőséget.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Arra, ami a következő két feltételt egyaránt kielégíti: 1) a fiam vagy a feleségem boldogabb tőle 2) van értelme.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Könnyű eset vagyok, sok dolog kikapcsol: sport, családdal/barátokkal töltött idő, olvasás, zenéimmel/kerttel bíbelődés, illetve a koncertek most nagyon hiányoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS