Kökény Roland: A korrektség olyan befektetés, ami az üzleti kapcsolatokban is kifizetődik

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 08. 19., 09:15

Az újonnan alapított vállalkozások 15-20 százaléka már minket választ bankjának, ami a legmagasabb piaci részesedés cégen belül – mondta az Üzletemnek Kökény Roland, a K&H Bank kkv marketing főosztály vezetője.

Kökény Roland számára a járványhelyzet ellenére is nagyon produktív volt az idei év, hiszen sokat léptek előre a K&H Bank vállalkozásösztönzési programjával. Ha arra is kíváncsi, hogy Roland szakmai bakancslistáján mi szerepel az első helyen, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjújának 199. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Ha elvonatkoztatok az egészségügyi/gazdasági/társadalmi negatívumoktól, akkor talán tényleg ez a legproduktívabb év: elindultuk az első nyílt bankolás megoldással online számlázás vonalon, a hitelmoratórium nem mindenéves kihívás, a Cápák között tévéműsor partnereként sokat léptünk előre a vállalkozásösztönzési programunkkal és egyre több induló vállalkozás választ minket. Olyan értelemben is kicsit kiemelkedik ez az időszak, hogy nagyon szeretek a közvetlen kollégáimmal és a tágabb csapattal is együtt dolgozni.

– Milyen távra tervez?

– Karrier szempontjából a „most”-ra koncentrálok, azzal foglalkozok, hogy a lehető legjobban végezzük a dolgunk. Ha az üzleti aktivitást nézzük, akkor a tervezésben ahhoz ragaszkodom, hogy 1 évre gondolkodjunk előre a fontos akciókban, illetve 3 évre előre legyen elképzelésünk arról, hogy mit és miért kívánnak a vevőink és mik lesznek a piacunk mozgatórugói.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az újonnan alapított vállalkozások 15-20 százaléka már minket választ bankjának, ami a legmagasabb piaci részesedés cégen belül. Ugyanakkor ez még mindig „csak” a második hely a piacon. A bakancslista tetején az első hely van, mivel a szolgáltatásunk a leginnovatívabb, a csapatnak minden képessége megvan hozzá, én pedig vagyok annyira versengő típus, hogy ez legyen a cél.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mindig akad olyan ember, akinek érdemes elemezni a működését, mint követendő vagy elrettentő példa.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azokkal a dolgokkal, amit megosztanak, hogy lehet velük motiválni őket. Az mondjuk segít, hogy érdekel is, hogyan működnek.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Főleg sérülések miatt az élsportból semmi nem lett, ezért már bankosként belevágtam egy edzői képzésbe, amit ironikus módon egy újabb sportsérülés miatt félbe kellett szakítanom és ennyiben is maradt. Mostanában újra elő-előtör, hogy szívesen kipróbálnám magam edzőként/sportmenedzserként.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nincs külön taktikám, általában korrekt módon működöm és remélem, hogy ez olyan befektetés, ami kifizetődik az üzleti kapcsolatokban.

– Mire sajnálja az idejét?

– Tétlenkedésre.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A munka minőségére vonatkozó igénytelenséget nehezen viselem.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Aminek az a célja, hogy gyerekeknek adjon lehetőséget.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Arra, ami a következő két feltételt egyaránt kielégíti: 1) a fiam vagy a feleségem boldogabb tőle 2) van értelme.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Könnyű eset vagyok, sok dolog kikapcsol: sport, családdal/barátokkal töltött idő, olvasás, zenéimmel/kerttel bíbelődés, illetve a koncertek most nagyon hiányoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS