Újraírják a gyógyfürdőkkel kapcsolatos rendeleteket

2018. 12. 06., 11:00

Magyarország turizmusában kiemelt szerepet játszanak a gyógyfürdők, amelyek védjegyrendszerének megújítását szükségesnek látják a szakemberek.

Tavaly 12 millió vendég fordult meg Magyarország kereskedelmi szálláshelyein, mintegy 30 millió vendégéjszakát töltve el. 2018-ban várhatóan ezeket a rekordokat is meghaladja majd a forgalom – mondta Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén Szegeden.

Magyarország turizmusában kiemelt szerepet játszanak a gyógy-, termál- és édesvizek – írja a turizmus.com. Ma 99 minősített gyógyfürdő, 40 gyógyszálló, 38 gyógyhely és 5 gyógybarlang várja a gyógyulni és regenerálódni vágyó vendégeket.

Szükség van olyan, garanciát jelentő, a vendégek számára biztonságot nyújtó és utazási döntéseiket is befolyásolni képes védjegyek használatára, amelyek érthető rendszert alkotnak.

Ezt a célt szolgálja a GINOP 7.1.8 felhívás, amelynek keretében, megújuló és / vagy újonnan létrehozott minősítési és védjegyrendszerek bevezetését követően a magyar turisztikai kínálat megítélése javulni fog.

A projekt tartalmazza a gyógyfürdők, strandfürdők, uszodalétesítmények, élményfürdők és wellness fürdők működésével és üzemeltetésével kapcsolatos rendeletek felülvizsgálatát is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS