Ősszel is élményekre vágynak a magyarok

2021. 09. 26., 13:00

Vidéken sikeres nyarat zárt a Danubius Hotels, beigazolódott az előzetes májusi közvéleménykutatásuk eredménye. Budapesten főként az eseményturizmus hozta a számokat. Indul a Danubius Őszi Élményszüret, a várakozások bíztatóak: sokan foglalnak az őszi időszakra, a gasztronómiai és kulturális programokat, vagy a wellness pihenést választva.

Kiemelten sikeres nyarat zártak a Danubius Hotels vidéki wellness szállodái, ami megfelelt az előzetes várakozásoknak. A Danubius Hotels és az Opinio piackutató 2021. május elején reprezentatív felmérést készített a magyar utazók téli hullám utáni vágyairól.  A felmérésből kiderült, hogy a magyarok közel fele hazai szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után, legjobban egy tóparti pihenésre, egy új város felfedezésére és egy étteremre vágytak.

A várakozásokat a nyári eredmények igazolták is. A főszezonban a Danubius Hotels vidéki wellness szállodái közel teltházzal üzemeltek. A belföldi vendégek aránya a Balatonon és az all inclusive wellness szállodákban együtt, egész nyárra vetítve 80% fölött volt.

A balatoni szállodákban a tavalyi, de még a 2019-es rekord évet is meghaladó bevételi teljesítménnyel zárult a főszezoni időszak, részben kárpótolva a későn indult nyári szezont. A szállodákhoz beérkező visszajelzések alapján a teljes körű kiszolgálás nyújtotta kényelem, a wellness szolgáltatások, a gyerekeknek nyújtott animációs programok voltak a fő vonzerők.

„Ugyan a nyár közepétől lassan, fokozatosan megindult a turizmus, de a főváros nehezebb helyzete idén nyáron is fennállt, még a közelében sem vagyunk a korábbi évek forgalmának. Budapest idegenforgalma hagyományosan 80-90 százalékban kitett a nemzetközi turizmusnak. A júniusi nyitások után a Forma1 hozott először magasabb foglaltságot.  Augusztusban már több külföldi érkezett a fővárosba, ahol átlagosan 50-70 százalékos foglaltsággal üzemeltethettük szállodáinkat. Az augusztus 20-ai hétvégén néhány budapesti szállodánk már teltházas volt, ekkor fogadtuk a legtöbb hazai vendéget: arányuk a szokásos 10 százalékról a 30 százalékra emelkedett. Az őszi foglaltság is reményt keltő, bár országosan még messze elmarad a korábbi évekétől”– mondta Gál Judit, a Danubius Hotels marketing és kommunikációs igazgatója.

A Danubius Hotels őszre részben a wellness pihenések, részben a rendezvények miatt bizakodó, vidéki wellness szállodáikban 70 százalék, míg Budapesten 50 százalék körüli foglaltságra számít az őszi hónapokban, amennyiben nem változik jelentős mértékben a pandémiás helyzet. Ahogy az elmúlt másfél évben, a szektor továbbra is jelentősen kitett az aktuális hazai és nemzetközi járványhelyzetnek. A sikeres nyár után élmények gyűjtésére, őszi pihenésre bíztató kampányt indít a szállodalánc.

A Danubius Hotels „Őszi Élményszüret” keretében többféle ajánlattal várja az elkövetkező hetekben utazásra vágyó turistákat. Az ajánlatokban kiemelt szerepet töltenek be a helyi élmények, a wellness szolgáltatások, gasztronómiai és kulturális programok. Sokan a kellemes őszi napokon tervezik bepótolni a pihenést, ami nem fért bele a nyárba.

(Fotó: Danubius Hotels)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS