Magyarország két fenntartható turisztikai projektjét díjazták Tallinnban

Magyarország két fenntartható turisztikai projektjét díjazták Tallinnban
2023. 10. 10., 18:41

Veszprémi és miskolci projekt is bekerült idén a Green Destinations TOP 100 Fenntartható turisztikai jó gyakorlat világverseny nyertesei közé. A nemzetközi szervezet október 8-10-e között tartja éves világtalálkozóját Tallinnban.

A Green Destinations versenyt 2014 óta évente rendezik meg. A szervezet a nyílt pályázati felhívására érkezett gyakorlatokból választja ki azt a százat, amelyek kiemelkednek hatékonyságuk, innovációjuk, inspirációjuk és átadhatóságuk szempontjából.

Idéna TOP 100 listára felkerült Veszprém Megyei Jogú Város, Európa Kulturális fővárosa 2023 projektje, a „10 hónap – 10 kihívás” fejlesztési program, amelynek keretében 10 kiemelt fenntarthatósági tématerületen (például akadálymentesség, családbarát, kerékpáros és háziállatbarát szolgáltatások, helyi termékek bevonása a kínálatba, zöld szolgáltatások fejlesztése), 10 intézmény és az önkormányzat bevonásával valósult meg komplex, városi szintű fenntarthatósági program az Innotime Hungary Kft. szakmai koordinációja mellett.

A projekt egyszerre szolgálja a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóságot, és felvállalt célja nemcsak a szolgáltatások fejlesztése, hanem a helyi közösség és az ide érkező turisták fenntarthatósági szemléletformálása is.A veszprémi jó gyakorlat más fórumon is a nemzetközi figyelem központjába került, a Future of Tourism Coalition nemrég beválogatta a legjobb módszertani megoldások közé.

A TOP 100 listára került másik projektet Miskolc város fenntarthatóságot fókuszba állító turisztikai szolgáltatói, a Bükki Kör tagjai kezdeményezték annak érdekében, hogy prémium szolgáltatásaikat a fenntarthatóság szempontjainak megfelelve biztosítsák. A Bükki Kör kezdeményezte, illetve sürgette, hogy a fenntartható turizmus fejlesztése érdekében tegyen lépéseket a város. A TOP 100 versenyre való nevezés során több alulról építkező, a turisztikai szolgáltatói közösség által megvalósított projektje közül a történelmi Avas megőrzésének és revitalizálásának témáját választották ki, amelynek célja a komoly hagyománnyal bíró pince- és borkultúra újjáélesztése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS